Ez lesz a 35. bringatúra

2019.05.09. 14:00

Nyeregben a város: ezen a napon minden a kerékpározásról szól!

Az idei, immár a 35. bringatúra is emlékezetesnek ígérkezik. Rajt: szombaton reggel 9 órakor a Városháza térről!

Pekarek János

A városi önkormányzat és Tourinform Iroda idén már a 35. bringatúrát szervezi meg május 11-én dél­előtt. A Dunaújváros, Mezőfalva, Dunaújváros útvonalon zajló családi sportesemény természetesen ebben az évben is mindenki számára ingyenes.

A legfontosabb információk a túrával kapcsolatban a következők: gyülekező szombaton reggel 8 órától a Városháza téren. Minden résztvevő kap egy karszalagot, amivel a túra után tombolasorsoláson vehet részt.

Reggel 8 óra 30 perctől Tóth Orsi fitneszoktató és tréner bemelegítő edzést tart.

Rajt: 9 órakor!

A rajt után, 9 óra 15 perctől fitneszmaratont vezet Tóth Orsi a Városháza térre gyalog kilátogatóknak és az érdeklődőknek.

Visszaindulás Mezőfalváról: 11 órakor.

A főbb biztonsági intézkedések: már május 10-én, pénteken este 20 órától május 11-én, szombaton 13 óráig várakozni és megállni tilos a Dózsa György úton a Devecseri Gábor utcától a Bartók Béla utcáig. Május 11-én, szombaton teljes útzár lesz a Városháza tér kereszteződésében a Dózsa György út erdei tornapályáig vezető szakaszán, majd a tornapályától a 6-os főútig 8 óra 45 perctől 9 óra 45 percig, illetve 11 óra 45 perctől 12 óra 30 percig.

A bringatúra mindig nagy tömeget vonz! Képünk egy korábbi rajtnál készült Fotó: Zsedrovits Enikő/archív

A forgalmat és a rendezvényt rendőrök, polgárőrök, biztonsági szolgálat biztosítja. A túra mellett 6 motoros szervező kíséri a bringázókat. Az esetleges sérüléseket 2 mentőautó látja el, a túrát feladókat kisbusz, kerékpárjukat teherautó veszi fel. Mezőfalván és Dunaújvárosban is profi kerékpárjavítók állnak a résztvevők rendelkezésére.

A legfontosabb biztonsági szabály, hogy amennyiben az időjárás nem lesz megfelelő, akkor a túrát elhalasztják!

A szervezők ezúton is előre köszönik az autósoknak, motorosoknak, az érintett környéken lakóknak a türelmet!

Tombolasorsolás: folyamatosan!

A tombolasorsoláson csak és kizárólag érvényes, sértetlen, csuklón elhelyezett karkötővel lehet részt venni. A nyereményt csak a helyszínen lehet átvenni, tehát érdemes megvárni a sorsolás végét, mert minden tárgyat addig sorsolnak, amíg valaki át nem veszi a helyszínen.

Ahogyan már megszokhatták a résztvevők, a tombolanyeremények között idén is lesznek sportutalványok, ajándékkönyvek, vacsorautalványok, kerékpár-felszerelések, sportfelszerelések. A fődíj: egy felnőtt kerékpár, amelyet a túra egyik fő támogatója, a dunaújvárosi Aquarius Kerékpárbolt ajánlott fel.

A túra támogatói között a városi önkormányzat mellett számos helyi vállalkozás és intézmény található, köztük van lapunk, a Dunaújvárosi Hírlap is!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!