180 ember vett részt a rendezvényen

2021.09.29. 14:00

Kutatók Éjszakája – idén is hatalmas siker volt

Az egyetem mind a négy intézete – műszaki, tanárképző, társadalomtudományi, informatikai – sok érdekes előadással, témával készült az idei Kutatók Éjszakájára, amelyet múlt pénteken este tartottak a campus területén. Közel 180 ember vett részt a rendezvényen, a kicsiktől egészen a nagyokig – adta hírül az egyetem honlapja.

Brousil Csaba

Dunaújváros – A Műszaki Intézet szervezésében olyan érdekes előadások szemtanúi lehettek az érdeklődők, mint „Az új űrkorszak jelene és jövője egy magyar űripari cég szemszögéből”, „Atomerőművi hegesztéseknél használt hegesztőrobot és hegesztőszimulátor bemutatója”, „Mikro áramkörök szerkezetének bemutatása”, „Szivárvány a kémcsőben” vagy a „Lávalámpa egyszerűen” című program.

A látványos helyszíni bemutatók voltak a legizgalmasabbak az érdeklődők számára

Az Informatikai Intézetben a látogatók legórobotokkal ügyességi feladatokat oldhattak meg, az elektronikus tan­anyagok laborjának keretein belül megtekinthettek néhányat a Dunaújvárosi Egyetem által készített elektronikus előadásokból, illetve bővebb információkkal gazdagodhattak az elektronikus aláírás állampolgári alkalmazási lehetőségeiről. Online számos további programot, előadást látogathattak az érdeklődők, egyebek között a drónok világa, az elektromobilitás és e-kereskedelem témájában.

A Társadalomtudományi ­Intézetnél fókuszba kerültek a mobiltelefonos fotózás sajátosságai és az oktatásban betöltött virtualitás szerepe. Mindezek mellett a látogatók a DUE TV stúdiójában egy humoros és izgalmas vetélkedő kere­tein belül ismerkedhettek meg a média világával. Az érdeklődőknek lehetőségük volt egy interaktív túrán részt venni, amely a DUE campusának területét mutatta be. Megismerhették az egyetemi épületeket, telefonok segítségével érdekes fejtörők megoldása révén juthattak el a végső feladatig.

A fiatalabbak is találtak számukra érdekes programot a Kutatók Éjszakáján az egyetemen Fotók: DUE

A Tanárképző Központ szervezésében bemutatták Dunaújváros oktatástörténeti szakaszait. A „Taneszközök egykor és ma – a palatáblától az interaktív tábláig” című előadás során a résztvevők átfogó képet kaphattak az oktatásban használt eszközök innovatív fejlődéséről. Ezeken fe­lül új ismeretekkel gazdagodhattak a közösségépítés pedagógiai lehetőségeiről az online térben, valamint a VR-eszközök (a virtuális valóság létrehozásához szükséges eszközök – a szerk.) lehetőségeiről az oktatásban.

Az élőben, az egyetem területén megtekinthető programok mellett a műszaki és az informatikai intézet az online térben is várta az érdeklődőket. (Forrás: uniduna.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!