Közel ötven előadás

2021.11.17. 14:00

Tudományos Diákköri Konferencia az egyetemen

A múlt héten a Tudomány hetét tartották a Dunaújvárosi Egyetemen. A szerdai napon kifejezetten a hallgatók kerültek a középpontba, ekkor rendezték meg a Karrier napot és a Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK). A Karrier nap keretein belül a hallgatóknak és érdeklődőknek lehetősége nyílt szakmai partnerek, cégek kiállításait megismerni, a TDK-n pedig tudományos kutatásaikról adhattak számot.

Brousil Csaba

Az idei TDK több szekció szerint került megrendezésre: az informatikatudományi szekció magyar és angol nyelven, a műszaki tudományi szekció magyar és angol nyelven, a neveléstudományi szekció magyar és angol nyelven, illetve a társadalomtudományi szekció magyar és angol nyelven. Maga a konferencia és az eredményhirdetés is egyaránt rendhagyó módon, tekintetettel a vírushelyzetre, online formában zajlott. A szekciókban összesen 46 előadás hangzott el, melyet 53 szerző 26 témavezető segítségével készített. A zsűrik 14 helyezést és 6 különdíjat osztottak ki, 8 dolgozatot Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) is jelöltek.

Az első társadalomtudományi szekció konferenciája, mint az összes többi is, az online térben zajlott Fotó: DUE

Az informatikai szekcióban Erdődy János lett az első helyezett, Abdulqadir Yabo Faruk a második, harmadik helyen Fábián Patrik zárt, ők OTDK-jelölést is kaptak. A különdíjat Kiss Krisztofer Béla és Suska János kapta. A műszaki szekcióban Koroknai László nyert, ő OTDK-jelölést is kapott. Második helyen Mohamad Alkenaan, harmadik helyen pedig Komáromi Dániel végzett.

A neveléstudományi szekció tudományos konferenciája Fotó: DUE

A neveléstudományi szekcióban Figura Lászlóné lett az első helyezett a zsűri döntése alapján. A társadalomtudományi szekcióban Ódor Liliána munkáját látta a legjobbnak a tudományos bíráló grémium, második helyezett lett Hegedűs Dániel, OTDK-jelöléssel. Harmadik helyen Ihász Leandro végzett, a különdíjat pedig a Lajtos Laura–Farkas Aliz páros kapta. A Magyar Nemzeti Bank különdíjasai ebben a szekcióban: Bohák Kornélia OTDK-jelöléssel, Gyöngyösi Zsófia és Leibinger Anita.

A második társadalomtudományi szekcióban Ksenija Smolović lett az első, a második Ozvald Barbara, aki OTDK-jelölést is kapott, a harmadik helyen pedig Ilya Mankouski végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!