Mindenszentek és Halottak napja

2021.10.30. 07:00

Változások lesznek a vasúti menetrendben

A magyarországi közszolgáltató vasúttársaságok (MÁV-Start Zrt. és GYSEV Zrt.), valamint a magyar állam nevében a közszolgáltatásokat megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint annak vasúti szakmai szervezete, a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. (KTI) az éves menetrendtervezési folyamat megújítását irányozta elő a 2021/2022. évi közforgalmú vasúti menetrendeket érintően – írta a Közlekedéstudományi Intézet a honlapján.

Brousil Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko"

„Idén júliusban először biztosítottunk lehetőséget a hazai vasúttársaságok menetrendi terveinek online véleményezésére. Bár az egyeztetés még csak teszt­üzemben zajlott le, a nagy számban beérkezett érdemi észrevételek arra köteleznek bennünket, hogy több fejlesztést már a decemberi menetrendváltástól megvalósítsunk” – idézte az MTI Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkárát.

A Budapest–Pusztaszabolcs (40a számú) és a Pusztaszabolcs–Dunaújváros (42-es számú) vonalak tekintetében a következőkről számolt be a Közlekedéstudományi Intézet honlapja. Az egyeztetés keretében meghirdetett új, a korábbinál rövidebb menetidővel közlekedő gyorsított vonatokat (Dunaújváros–Pusztaszabolcs–Budapest-Déli munkanapokon reggel 2 vonat, Budapest-Déli és Pusztaszabolcs–Dunaújváros munkanapokon délután 5 vonat) a véleményezők pozitívan fogadták. Az egyeztetési eljárás során bemutatott vonatokon felül tovább bővül az eljutási lehetőségek száma Budapest és Dunaújváros között.

A Dunaújváros–Budapest vonalon is lesznek változások Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A Budapest-Déliből munkanapokon 3.50-kor induló személyvonattól csatlakozva, Pusztaszabolcsról 4.50-kor indul egy új személyvonat Dunaújvárosba, illetve munkanapokon a Budapest-Déliből 7.50-kor induló személyvonat útvonala meghosszabbítva Dunaújvárosba közlekedik. A késő esti időszakban is lesz eljutási lehetőség a fővárosból, a 22.50-kor induló személyvonat Pusztaszabolcs helyett Dunaújvárosig közlekedik. Dunaújvárosból munkanapokon új vonat indul Budapest-Délibe 19.37-kor. Több észrevétel is érkezett, hogy Érd felső helyett Érd állomáson álljanak meg egyes vonatok. Több vonat esetében is változik a 40a és a 42 sz. vasútvonal menetrendje, illetve a dunaújvárosi reggeli és délutáni új gyorsított vonatokon kívül több új vonat is indul.

https://www.duol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/valtozasokra-kell-szamitani-a-vonatok-es-buszok-menetrendjenel-a-hosszu-hetvegen-4751918/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!