peca

2021.07.05. 17:30

A pergető horgászok a kulcsi Dunán versenyeztek a hétvégén

A hétvégén Kulcs adott otthont a pergetős horgászok versenyének. Pontosan a X. Pergető Triatlon második fordulóját rendezték meg július 3-án és 4-én a településhez tartozó dunai szakaszon.

Török Tímea

Fotó: LI

Tíz évvel ezelőtt a Mátrai Pergetők és a Halfogók Baráti Köre Egyesülettel közösen elindították a Folyóvízi Pergető Triatlon sorozatot. A céljuk az volt – amit a sorozat neve is tükröz –, hogy folyóvizeken mérjék össze a pergető tudásunkat a horgászok, de baráti keretek között.

Az elmúlt évek fejlődésének köszönhetően a Halfogók nevű egyesület vízkezelő lett, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségén keresztül és a közép-dunai területen is rendszeres munkát végez. Kulcson barátságos fogadtatást találtak, és itt készül a ­HOFESZ horgásztanyája is – található a „Miért pont Kulcs?” kérdésre a válasz a szervező civilek weboldalán.

 

A Pergető Triatlon kulcsi fordulója versenyprogramjának pontos ismertetése előtt fontos leszögezni, hogy ez a verseny 24 órás megmérettetés volt, olyan csónakos horgászviadal, ahol párok versenyeznek.

A triatlon programja szombaton a reggelivel kezdődött, az első etap ebédig tartott. Ebéd után pedig kezdetét vette a második menet vacsoráig. A harmadik versenyrész a vacsorát követően vasárnap reggelig folytatódott, végül a vasárnapi reggeli után tartották az eredményhirdetést.

Mészöly Sándor hirdette ki a X. Pergető Triatlon kulcson megrendezett második fordulójának az eredményeit. A rajthoz álló csapatok összesen kétszázötvenhat halat zsákmányoltak összesen. Ha ezek méretét összeadjuk, több mint száztíz méter kapunk.

Ami a végeredményt illeti, a győztes páros, Hodula Tamás és Hodula Lajos harmincöt hallal és ezernégyszázhuszonkilenc ponttal hódította el az elsőséget. A második helyezettek: Horváth Gergő és Kocsis Péter huszonkilenc halat, a bronzérmes Gyenei Domonkos és Plasek Zsolt páros huszonhetet tudtak horogra csalni.

Ezek után a rendező település polgármestere, Jobb Gyula kért szót, aki kupát osztott a triatlon második fordulójával egyszerre megrendezett Kulcsi Pergető Találkozó kapcsán. Ebben a versenyben született eredményeket a kifogott halak négyzetre emelésével számolták ki, amelyek alapján a negyedik helyezett lett az induló három hazai csapat közül a Király Zsolt, Darabos Gábor kettős. A képletes kulcsi dobogó harmadik helyére állhatott Horváth Gergő és Kocsis Péter, a második legjobb teljesítményt e tekintetben Gyenei Domonkos és Plasek Zsolt nyújtotta, amíg a legnagyobb kupával Szappanos Zoltán és Sári György térhetett haza.

 

Az eredményhirdetés után Jobb Gyula polgármestert kérdeztük a tapasztalatairól.

– Idén Mészöly Sándorral magam is csónakba szálltam és versenyeztem. Büszke vagyok. No, nem az eredményünkre, mert nem jutottunk be az első tizenötbe sem, de a versenyre, hogy Kulcson van, és a részvételre mindenképp – mondta el Jobb Gyula.

Készséggel nyilatkozott lapunknak Mészöly Sándor egyesületi elnök is, a verseny szervezője, aki egyben a Magyar Országos Horgász Szövetség csónakos szakágának szövetségi kapitányi tisztét is betölti.

– Az időjárás kegyesebb is lehetett volna hozzánk a hétvégén. Folyamatos szélben, a Duna magas vízállása és ezzel összefüggésben az erős sodrásban próbáltak meg a hajózás mellett a versenyzők horgászni is, ilyenkor a halak is hisztisebbek. Összességében jó és dolgos verseny volt. Most először tartottunk dupla kupát. Nagy örömömre szolgált, hogy színesedett a versenyünk, mert számos új csapattal bővült a résztvevők száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!