Horgászok rajzos versenye

2020.12.21. 17:30

Több tucat gyermek jelentkezett a horgászegyesület felhívására

Szombaton délelőtt rendezték meg a helyi sporthorgász-egyesület által kiírt gyermekrajzpályázat eredményhirdetését, amelyen a legszebb alkotások készítői átvehették jól megérdemelt díjaikat.

Brousil Csaba, Balla Tibor

2020.12.19. A Dunaújvárosi Horgászegyesület rajzpályázatának díjkiosztója Dunaújváros Horgásztanya Fotón: Somfai Rezső a Dunaújvárosi Horgászegyesület elnök és Milekné Pekkel Szilvia pedagógus hivatalos halőr Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Zsedrovits Eniko

A járványügyi szabályok betartása mellett az egyesület udvarára szervezett átadón Somfai Rezső egyesületi elnök elmondta, hogy szeptember végén, az elnökségi ülésen megállapították, hogy az idei évben kimagaslóan sok gyermekhorgász jelentkezett hozzájuk, ami meg is lepte őket. Ezt annak tulajdonították, hogy a gyerekek végre elszakadtak a számítógéptől, és a figyelmük a természet felé fordult.

A kiírásra végül 77 pályamű érkezett be az egyesülethez

Mivel a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület mint közhasznú civil szervezet alapvető feladatának tekinti, hogy népszerűsítse a sportágat, és a környezet tiszteletére, szeretetére nevelje a fiatalokat, ezért gyermekrajzpályázatot hirdettek, hogy lássák, mi ragadja meg a gyerekeket a saját környezetükben, elsősorban a vízi élet, az állatok, a növények közül.

A kiírásra végül összesen 77 pályázat érkezett, az egyesület vezetőségének nagy örömére. Mindenki, helyezéstől függetlenül ajándékba kapta az egyesülettől a jövő évre szóló tagságot, az állami jegyet és az egyesület kezelésében lévő Felső-öböl és Kikötő-öböl vízterületekre szóló éves területi jegyet.

Somogyi András, Hegedűs Zoé, Csuti Borbála és mögöttük Somfai Rezső Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az ovisok között első lett Hegedűs Zoé Aletta, második lett Molnár Zsófia, harmadik pedig Bak Dorka. A korcsoport különdíját Kis Levente vehette át.

Az alsó tagozatos korcsoportban Somogyi András lett az első, Somfai Kamilla a második és a Kenyér Tímea a harmadik. Különdíjat érdemelt Simóc Szilvia.

A felső tagozatos korosztályban Csuti Borbála rajza lett az első, Tóth Abigélé a második, Pásztor Nóráé a harmadik, a különdíjat Zakar Bíborka nyerte el alkotásával.

Az eredményhirdetés végén mindenki áldott ünnepeket kívántak egymásnak, majd a kicsiket aprósüteménnyel és üdítővel vendégelte meg a sporthorgász egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!