Több mint kétszázmillió forintból készült el

2020.10.12. 11:30

Sport- és túrabarát bázist avattak a Duna partján

Újabb gyöngyszemmel gazdagodott – hangzott el a település Duna-partján létesített Vizi Gábor Vízitúra-megállóhely vasárnap délelőtti ünnepélyes avatásán.

Körmendi Erzsébet

2020.10.11. Vízi Gábor vízitúra megállóhely avató Rácalmás Fotón: Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A névadóünnepséggel egybekötött átadáson részt vett Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a kisváros önkormányzati vezetői, Deimel Petra, a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok, valamint a vízi-turisztikai bázis intézményvezetője, a beruházás aktív közreműködői, valamint a haszonélvezői: Rácalmás kiváló kajak-kenu sportolói, edzői, vízisport-barátai. Ahogyan Schmidt Gábor később fogalmazott: vizes embereket nem zavarja egy kis eső – a rossz idő sem tartott távolt senkit ettől a jeles eseménytől. Kundra Anikó, a művelődési ház igazgatója köszöntőjében méltatta a név­adót, Vizi Gábort, akinek jelentős érdemei vannak a hazai vízisport és utánpótlás-nevelés terén; hosszú ideig a Dunaferr SE keretein belül dolgozott, majd az utolsó hat évben a Rácalmás SE fiataljait nevelte.

 

Schrick István, Rácalmás polgármestere azzal kezdte üdvözlő gondolatait, hogy közös pályázat, az MKKSZ és az önkormányzat összefogásának eredményeként Rácalmás feliratkozhatott a Duna vízi-turisztikai térképére ezzel a komoly létesítménnyel. Visszatekintett a hőskorra, amikor Bölcskei Ferenc, a Rácalmás SE vízisport-szakosztályának a vezetője megkereste javaslatával az önkormányzatot, és egy beton garázsban elkezdte a vízisport-tevékenységet Rácalmáson. Az ő sportszakmai elhivatottságának, kitartó munkájának is köszönhető, hogy a 2007-ben átadott stég óta folyamatos, mára összességében mintegy 200 milliós fejlesztéssel (amihez az önkormányzat 30 millió forintot tett hozzá) létrejött ez a komplex sport- és turisztikai bázis.

Schmidt Gábor hangsúlyozta: Rácalmás és a vízi sportok kedvelőinek életében fontos ez a létesítmény. A szabadtéri sportolási lehetőségek felértékelődtek, kollégái nemcsak az élsportolókkal, hanem a sportbarátokkal is foglalkoznak majd itt. Az MKKSZ elnöke elmondta a Duna-part kínálta remek adottságok kihasználáshoz kapcsolódva, hogy ezt tűzték ki célul, amikor elkezdték az ilyen hazai vízi-turisztikai megállóhelyek kialakítását, ám ilyen szépet, mint a rác­almási még nem látott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!