Amíg felújítják a tornacsarnokot, Budapestre járnak edzeni

2020.08.27. 20:00

Elfogadják a helyzetet, és nem panaszkodnak

Nem kímélte az idei év a Dunaferr SE tornászait sem. Elmaradtak a nagy nemzetközi versenyek, a koronavírus-járvány miatt hetekig edzeni sem lehetett, amikor pedig már kinyithatott volna a tornacsarnok, elkezdődött a létesítmény felújítása. Valljuk be, nagyon ráfért már.

Fotó: LI

A Dunaferr SE tornászai az építkezés miatt átköltöztek az egykori Bánki középiskola tornatermébe, de itt nem tudnak teljes értékű munkát végezni, ezért a szakosztály legjobbjai (ifjúsági és felnőtt válogatott kerettagok) kedden, szerdán és csütörtökön Budapesten a Központi Tornacsarnokban edzenek. A tervek szerint ez az állapot szeptember végéig tart, mivel a július végén elkezdett felújításnak szeptember végén el kell készülnie. (Egyébként mind a tornacsarnok felújítását, mind a budapesti edzések költségeit a Magyar Torna Szövetség finanszírozza.)

Gyorsan szétkapkodták a Dunaferr SE tornacsarnokát, most már az építkezésen van a sor Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A tegnapi budapesti edzés után értük utol Trenka János vezetőedzőt, és érdeklődtünk afelől, hogy is megy mostanság a soruk.

– Öt versenyző és én járunk rendszeresen Budapestre edzeni. Ez az állapot addig tart, amíg nem készül el a csarnok. A Bánki a legjobbjaink számára már nem felel meg, mivel nincsenek olyan körülmények ahhoz, hogy biztonságban dolgozhassunk. Előkészíteni a gyakorlatokat, és az utánpótlásnak azonban megfelel.

A Dunaferr kis csapata számára a budapesti gyakorlás egész napos elfoglaltságot jelent, a jövő héten pedig kezdődik az iskola, hogyan oldják majd meg az utazgatásokat? Trenka János erre azt válaszolta, nehéz most előre gondolkodni, már csak a járvány miatt is, hiszen napról napra változhat a helyzet. A szülőkkel már beszéltek, próbálnak megoldásokat találni, most úgy tűnik, néhányan magántanulók lesznek. Az edző egyébként nem panaszkodik, elégedett a mostani helyzetükkel, ugyanis lehetne sokkal rosszabb is.

Kiss Federika Dórának és korosztályának a Bánki tornaterme tökéletesen megfelel az edzésekre

Módosítottak

A Magyar Torna Szövetség vezetősége hosszas egyeztetések után elkészítette a Covid–19 járványhelyzet következtében módosított, második félévi versenynaptárt.

A felnőtteknél az első jelentősebb világversenyt október első hétvégéjén rendezik meg Szombathelyen az immár hagyományos Hun World Challenge Cupot. A hónap végén pedig több korosztály számára tartják meg az országos bajnokságokat, illetve a csapatbajnokságokat. A novemberi hónap legrangosabb hazai illetőségű viadala a november 13. és 15. közötti szuper csb és mesterfokú bajnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!