MEGVAN A KÖLTSÉGVETÉS

2019.02.24. 15:30

Csalóka a megyei büdzsé főösszege

Elfogadta idei költségvetését a megyei önkormányzat. A büdzsé nem tartalmazza azon források összességét, amely felett a grémium diszponál.

B. Kiss László/FMH

Ezt Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke mondta el az ülést követő sajtótájékoztatón. Az elnök szavai szerint többségi döntés született a költségvetés elfogadásakor, ugyanakkor – még ha nem voksoltak is igennel – kritika, negatív tartalmú észrevétel nem hangzott el az ellenzék részéről sem.

A díjakat a megyenapon nyújtják majd át

Ez a hetedik olyan költségvetés, amelyet a kiegyensúlyozott, stabil gazdálkodás jellemez. A megyei önkormányzat konszolidációját megelőző időszak esetében ez nem volt elmondható – tette hozzá Molnár Krisztián. A megyei önkormányzat idei költségvetésének főösszege 448 millió forint, de ez az összeg csak a közgyűlés és a hivatal működtetésének költségeit tartalmazza. A megyei önkormányzat azonban ennél lényegesen nagyobb forrás felett diszponál mint döntéshozó.

Két év alatt 35 milliárd forintot juttattak a TOP keretében a településeknek – emlékeztetett az elnök. Ugyanakkor a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács munkaszervezetét is a megyei önkormányzat hivatala jelenti, s a tanácsnak – a tavalyi 3,5 milliárdos fejlesztések után – újabb 858 milliós projektje van folyamatban – fogalmazott Molnár Krisztián.

Az ülésen döntöttek még Fejér megye kitüntető címei­nek odaítéléséről is. Ezeket a megyenapon adják majd át, melyet az idén – várhatóan – Velencén rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!