Vélemény

2017.04.07. 17:18

Egy Masni nem masni

Masni. Ne egy hajdíszre, a cipőfűzőre vagy egy süteményfélére gondoljanak! Úgysem találják ki...

Várkonyi Zsolt

Masni egy törpesün, aki közel két hónapja lett családtag. Pontosabban csak „távoli” rokonságban vagyunk, hiszen a fővárosban élő lányom szerzeménye a kis állat. Nos, nem is ez a hír, hanem az, hogy Masni tegnap reggelre négy „Kismasninak” adott életet. Hoppá! Hogyan is van ez? Fogságban, „férfi nélkül”, négy apróság? Az a gyanús, ami nem gyanús, gondoltam! Utánaolvastam. A párzási időszak áprilisban vagy augusztusban van. A vemhesség harmincöt napja után az anya átlagosan négy-öt siket és vak bébisünit hoz világra, ezek hat hétig szopnak. Valami nem stimmel. Egyes fajok nőstényeinél a túlélés érdekében előfordul ugyan a hímmel sosem találkozott nőstény szűznemzése, ami biztosítja a szaporodást a hímmel való párzás nélkül.

Bár a sünök nem ilyenek, valószínű mégis ez lehet az oka annak, hogy derült égből villámcsapásként egy hónap alatt így megszaporodott a család. Különben a fenti matek enélkül sehogy nem jön ki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!