téli olimpia

2018.01.18. 06:30

Jó reggelt, Dunaújváros!

A minap megjött az első gyengécske hó is térségünkbe (igaz már el is olvadt), máris téli olimpiát akarunk rendezni.

Várkonyi Zsolt

Budapest, 2017. szeptember 29. Az orosz Szemen Jelisztratov, a fehérorosz Aljakszandr Arlou, Liu Shaolin Sándor, a belga Gert-Jan Goeminne és a román Adam Timar (b-j) az 1000 méteres táv selejtezőjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpia kvalifikációs világkupa-sorozatának első állomásán a budapesti BOK Csarnokban 2017. szeptember 29-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megnyugtatom önöket, hogy nem hivatalos információról van szó, hanem mindössze egy közeli – a korábban szubtikus időjárásáról is nevezetessé vált – településünk helyi adottságainak téli kihasználásáról. Nem csigázom az érdeklődésüket, egy, a helyi erőkkel folytatott baráti beszélgetésen került szóba az, hogy e település alkalmas lehet arra, hogy átvegye néhány versenyszám megrendezését, tehermentesítve a dél-koreai várost ezzel. Talán a legfontosabb: a hét végére befagyhat a Duna, amelyen valamennyi jeges versenyszám lebonyolítható, kezdve a műkorcsolyától, a gyorskorcsolyán át a hokiig. Arról nem is beszélve, hogy a domborzat – hó esetén – kiválóan alkalmas lehet a síugró számok megrendezésére. Mindenesetre, ha valami gond lenne a téli olimpia megrendezése körül, Kulcson nem múlik.

Vezertő kép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!