kovász vagy élesztő?

2018.08.21. 06:30

A friss kenyér varázsa

A frissen sült kenyér illata kedves és egyben csábító, azonban mégis elég nehéz manapság igazán jó kenyérhez jutni.

Körmendi Erzsébet

Jó kenyér számomra az, amelyik akár többnaposan is élvezhető, nem morzsálódik vágáskor millió darabra, és lehetőleg adalékanyagoktól mentes. A legújabb tanulmányok visszatérnek az ősi tanokhoz: a kovászosban rejlik a titok. Az élesztőssel ellentétben a kovászolt kenyér fogyasztása kedvezőbb az emberi test számára, és nem szükséges hozzá semmilyen adalék­anyag, így nem terheli a szervezetet feleslegesen.

Azt mondják, jót jelent az elkövetkezőre, ha az ember eszik legalább pár falatot ilyenkor a megáldott, ünnepi az új kenyérből, mert akkor meglesz a mindennapi betevője a következő aratásig, kenyérünnepig. Nem tudom, hogy igaz-e, de én mindenesetre nem utasítottam el idén sem a jót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!