Jó reggelt, Dunaújváros!

2018.08.28. 07:15

Pötör Zoltán emberfeletti teljesítménye

A közeli napokban gyakran írtunk Pötör Zoltán emberfeletti teljesítményéről a Svájcban megrendezett ultramaraton világversenyről, ahol 38 km úszás, 1800 km kerékpározás és „levezetésként” 422 km futás volt a táv, amit a rendelkezésre álló 340 helyett 230 óra alatt teljesített.

Várkonyi Zsolt

Persze ez nem előzmények nélküli, hiszen mindezt egyik napról a másikra nem lehet elérni. Fokozatosan a hosszú évek, évtizedek alatt mindig újabb célokat kitűzve maga elé érte ezt el. Gondoljanak csak bele: Zoli kerékpáron oda-vissza megjárta Münchent, emellett futva bekukkantott Debrecenbe is, és mindemellett közel négyszer átúszta a Velencei- tavat hosszában. Mintegy harminc éve kollégák voltunk a vasmű tervező irodáján. Akkor rávett arra, hogy induljunk el a 80 km-es Sopron–Bécs amatőr kerékpárversenyen. Irtózatos táv ez annak, aki még nem csinálta. Zoli már akkor is „lazán teljesítette” azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!