kocsonya

2017.12.05. 06:30

Jó reggelt, Dunaújváros!

Jósorsom úgy intézte a vasárnapi délebédet, hogy a hazai csúcsgasztronómia, a Bocuse d’Or hazai aktuális seregszemléjén téblábolhattam.

SZABÓ SZABOLCS

Az éhes sajtómunkásokat és egyéb kuncsorgókat gyakorta meglepték egy, sőt, több professzionális túlélőtállal. E ponton a sztorizás közben több kollégám is úgy vélte, bizonyára faragott répát és egyéb, a köznapi konyha számára értelmezhetetlent vetettek az éhezők elé.

Jelentem, nem így történt: volt finoman fűszerezett szalonna, ízes kolbászos, sőt bombasztikus tepertőkrémes falatka is. Miután a versenyműszak végén a főzőemberek is energiapótlás után néztek, már nem igazán maradt semmi, így hazafelé az esti pizzát és gyrost tervezték – mindegy csak konyhát ne lássannak legalább 12 óráig.

E sorok bérvésője is hazatért és kiemelte a mama kocsonyáját a hűtőből – házi Bocuse d’Or, mondhatni. Mosollyal tértem nyugovóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!