Vélemény

2017.06.26. 18:00

Egyvilágrend...

Drábik János új könyvében az Egyvilágrendben megpróbál választ adni arra, hogy miért erősebb és miért tud hatványozott ütemben terjeszkedni az agresszív iszlám, olvasom a neten.

Várkonyi Zsolt

Nem kerüli meg annak az elemzését sem, hogy milyen pszichológiai és vallási gyökerei vannak a radikalizálódott iszlámnak és az ebből kifejlődött modernkori terrorizmusnak. Az Európai Unió képes lenne az önvédelemere és ma is nyitott déli határainak lezárására, ha Európának lenne saját érdekérvényesítő képessége. A dekadens Nyugat azonban lemondott az ellenállásról és nem képes, de már nem is akarja megvédeni keresztény kultúrájának az alapjait. Végletesen eltúlzott, enervált és morbid toleranciájával az önfeladásig engedékeny az iszlám agresszív intoleranciájával szemben. Ugyanakkor nem könnyű hiteles választ adni arra a kérdésre, hogy miért tervez a NATO terrorista támadásokat (meghökkentő állítás - a szerk.) az európai országokban a radikális az ún. szalafisták beszervezésével, akik egyébként célzott propagandával keresik meg a menekülttáborok lakóit. Nem könnyű tehát meggyőző választ adni arra, hogy az ultraliberális, neokonzervatív elit miért működik operatívan együtt a radikális iszlámmal és hajt végre sorozatosan véres merényleteket az európai országokban, sokkolva azok lakosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!