Vasmű

2017.05.25. 14:05

Továbbra is a stabil működés a fő cél

Az idei év elejétől új ügyvezető igazgató irányítja a Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár működését Devecseriné Hegedüs Tünde személyében.

Szilágyi Irén

A szakembert eddigi pályájáról, a pénztár aktuális helyzetéről, valamint szakmai elképzeléseiről, a jövőbeni tervekről kérdeztük.

Korábban honnan ismerhették Önt a Dunaújvárosban és környékén élők?

- Magam is itt születtem, a városban nevelkedtem és tanulmányaimat követően itt álltam munkába. 1990 óta dolgozom a bankszektorban, tizenhat éven keresztül voltam a CIB Bank dunaújvárosi fiókjának vezetője. Tulajdonképpen innen datálható a pénztárral való kapcsolatom is, hiszen ez a bank volt már akkoriban is a pénztár számlavezetője. Úgy gondolom, hogy a befektetési piacról is releváns ismereteim vannak, hiszen bejegyzett brókerként korábban egy brókercég helyi irodáját is vezettem a '90-es évek végén. Ami pedig a pénztárat alapító ISD Dunaferrhez való kötődést illeti, szoros családi szálak kapcsolnak a gyárhoz: férjem jelenleg a Keramet Kft.-nél, egyik fiunk pedig a katasztrófavédelem területén dolgozik a vasműben.

Devecseriné Hegedüs Tünde, a Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója Fotó: ISD DUNAFERR

Január elsejétől látja el az ügyvezetői teendőket. Melyek az eddigi tapasztalatok?

- Az elődöm, dr. Varga Szabó Lajosné munkájának és az itt dolgozó kollégák szakmai tudásának köszönhetően egy jól működő szervezet irányítását vehettem át. Mind a négy kolléganőm hosszú idő óta dolgozik a pénztárban, vannak, akik a kezdetektől. Mindnyájan jól képzett, lojális, megbízható szakemberek, akiknek a munkája, úgy gondolom, a jövőben is garancia lesz a magas színvonalú, ügyfélbarát működésre. A tagságunk létszáma egyébként jelenleg 7700 fő.

Hogyan képzeli el a pénztár jövőbeni működését?

- Minden vezetőváltás magával hoz egy szervezetben bizonyos megújulási folyamatot is. Banki múltam tapasztalatai alapján hatékonyabbá, üzletibb szemléletűvé és gazdaságosabbá szeretném tenni a napi működésünket. A célom az, hogy önfenntartó legyen a pénztár. Szeretném az internet kínálta lehetőségeket is aktívabban kihasználni a marketingben és az ügyfélkapcsolatokban egyaránt. Nem szabad elfelejtenünk, hogy működési költségeinket a tagdíjbefizetésekből képződő működési alapból fedezzük, tehát kötelességünk azt a lehető legtakarékosabban felhasználni.

Erős, többszereplős piac az önkéntes nyugdíjpénztári szféra Magyarországon. Milyen érvek szólnak a Gyöngyház mellett?

- A legfőbb érvet mellettünk az elmúlt években elért, kiemelkedő mértékű hozamok jelentik. A pénztár 2016-os hozama például nettó 6,94 százalék volt, a 0,9 százalékos jegybanki alapkamat és az ez alatti banki betéti kamatok fényében ez vitán felüli siker. Mindezt egy kifejezetten konzervatív befektetési politikával sikerült elérni, három vagyonkezelő partnerünk segítségével, akikkel éves szerződések keretében dolgozunk együtt. Tehát a tagjaink pénze amellett, hogy szépen gyarapodik, biztonságban is van. További előny, hogy csak mi vagyunk jelen ügyfélszolgálati irodával a városban, ami személyes ügyintézést tesz lehetővé, szakszerű kiszolgálás mellett. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a nyugdíjas éveinkre történő előtakarékosság, hiszen a társadalmi-demográfiai változások egyértelműen az állami szerepvállalás, egyúttal az állami nyugdíjak mértékének csökkenését vetítik előre. Reméljük, jelenlegi és jövőbeni tagjaink megelégedésére dolgozhatunk a jövőben is az időskor anyagi biztonságának megteremtése érdekében.

A pénztár május 18-án tartotta küldöttközgyűlését. A résztvevők meghallgatták és elfogadták az Igazgatóság és az Ellenőrző Bizottság beszámolóját a 2016. május óta végzett tevékenységről. Megvitatták és elfogadták a Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztár 2016. évi beszámolóját. Döntöttek az egységes tagdíj összegéről és esedékességéről, megvitatták és elfogadták az alapszabály valamint a szolgáltatási szabályzat módosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!