Utazó

2014.10.14. 09:00

Ausztria egyre vonzóbb a magyaroknak

A szezon elmúltával az utazók számára egyre népszerűbbek a közeli, de kellemes kikapcsolódást nyújtó úti célok. A Statistik Austria által gyűjtött adatok alapján az egyik legkedveltebb ilyen állomás a magyarok körében továbbra is Ausztria.

Stájerország, Salzburg, Karintia és Bécs mellett a napfényes Burgenlandot, az élvezetek régióját is egyre több alkalommal választják a kikapcsolódásra vágyók.

Az adatok alapján Ausztriában 1 622 437 magyar vendégéjszakát és 479 083 magyar vendégérkezést regisztráltak 2013-ban. A szezonális eloszlás szerint a téli időszak még mindig népszerűbb, hiszen a legtöbb honfitársunk síelni érkezik Ausztriába, de nyáron és ősszel is egyre többen választják a szomszédos ország különböző tartományait, hiszen sokrétű gasztronómiai és kikapcsolódási lehetőségeket kínál a térség.

A felső-ausztriai barokk kisváros, Hallstatt csodálatos látképe

Magyarország továbbra is stabilan tartja a 10. helyet a nemzetközi küldő országok rangsorában. A legtöbb magyar vendég Stájerországot, Salzburg tartományt, Karintiát és Bécset kereste fel .

A tartományok között Burgenland is egyre népszerűbb célpontja az utazóknak. Itt 2013-ban 26 891 magyar vendégéjszakát regisztráltak, ebből csaknem felét, 13 300-at a Fertő-tónál. Nem véletlen, hiszen a magyarok számára elsőszámú célpont a vízpart. A második legkedveltebb régiónak Közép-Burgenland számít, ahova főleg nyáron érkeznek a magyarok. A februári időszaktól kezdődően növekednek vendégérkezések, melyek a nyári hónapokban érik el a legmagasabb értéket, annak ellenére, hogy Burgenland legintenzívebb időszaka az ősz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!