A szerkesztő ajánlja

2013.11.10. 18:25

A bringás hős

Barátom mesélte, hogy ismerősét az egyik Dózsa György úti kapualjban megtámadta egy tolvaj. Elvette a táskáját, majd megpróbált elmenekülni.

Várkonyi Zsolt

Kedves Olvasó már most megnyugtatom, jó vége lett a történetnek. „Áldozatunknak” ugyanis volt lélekjelenléte kimennie az utcára, ahol segítségért kiabált. Bár nem szeretem a bringásokat, mert a járdákon és a zebrákon rendszeresen veszélyeztetik a gyalogosok testi épségét, de a jelenleg példaként felhozott eset kapcsán ez most kifejezetten kapóra jött. Egy ilyen hősünk eredt a tolvaj nyomába és szerezte vissza az idős hölgy táskáját.

Sajnos a tolvaj „el- és megmenekült”. Reméljük csak egyelőre. Mondhatnánk azt, hogy szerencséje volt a a hölgynek, de az eset koránt sem egyedi. Nap mint nap találkozhatunk hasonló hírekkel a médiában. Ellökték, leütötték, kitépték a kezéből, elmenekültek. Sok mindent lehetne tenni ez ellen, javítani a közbiztonságon, több rendőrt az utcákra, stb. A legfontosabb azonban az, hogy figyeljünk a másikra, segítsük egymást, mint ahogy a bringás tette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!