Sportvilág

2014.08.13. 10:10

Risztov Éva ezüstérmes 10 kilométeren

Risztov Éva ezüstérmes lett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a berlini úszó Európa-bajnokság szerdai nyitónapján.

A tavalyi vb-n ötödik Olasz Anna ezúttal is ebben a pozícióban végzett.

Risztov és Olasz is végig a 10-11 tagú élbolyban haladt, és a hajrá felé közeledve az első négytől kissé lemaradva az 5-7. helyen tempózott. Az utolsó 200 métert az olimpiai bajnok bírta a legjobban, a célegyenesben fokozatosan tört előre, és végül csak a holland Sharon van Rouwendalt nem tudta befogni. Olasz Anna szintén kiválóan finiselt, és ötödik helyen csapott célba. A szám harmadik magyarja, Szilágyi Nikolett a 15. helyet szerezte meg a 30 tagú mezőnyben.

Risztov Éva célba érés után a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a berlini úszó Európa-bajnokság nyitónapján, 2014. augusztus 13-án. A magyar versenyző a második helyen végzett. MTI Fotó: Kovács Anikó

Eredmények, női 10 km, Európa-bajnok: Sharon van Rouwendaal (Hollandia) 1:56:06.9 ó
2. RISZTOV ÉVA 1:56:08.0
3. Aurora Ponsele (Olaszország) 1:56:08.5
...5. OLASZ ANNA 1:56:10.7
...15. SZILÁGYI NIKOLETT 2:00:45.8

Az ezüstérmes Risztov Éva (b), a győztes holland Sharon van Rouwendaal (k) és a bronzérmes olasz Aurora Ponsele (j) a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyének eredményhirdetésén a berlini úszó Európa-bajnokság nyitónapján, 2014. augusztus 13-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

"Hihetetlenül boldog vagyok! Nagyon kemény verseny volt, a vége pedig elképesztően jól sikerült - nyilatkozta az eredményhirdetést követően a honi úszószövetség Facebook-oldalának Risztov, aki hozzátette, a múlt héten, egy edzésen már gyakorolta a hasonló hajrát, s edzője akkor azt mondta, "csak óvatosan, nem a négyszáz gyorsra készülünk".

"Én viszont közöltem vele, figyeld meg, ilyen hajrára lesz szükség" - jelentette ki Risztov, majd így folytatta:
"Egy biztos: én az életemben nem örültem még ennyire ezüstéremnek. Európa-bajnokságról még nem volt érmem, most ez is megvan. Az elmúlt évben kaptam hideget-meleget, talán most sikerült bebizonyítanom, hogy még mindig érek valamit... Köszönöm az edzőmnek, Debrecen városának, a családomnak és barátaimnak, hogy mellettem álltak a nehezebb időszakokban is, ez a siker mindannyiunk hitét visszaadhatja!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!