Sportvilág

2009.07.25. 02:29

Még a régiek a kedvencek

Mogyoród - A tegnapi napon a szabadedzésekkel megkezdődött 24. Magyar Nagydíj Forma 1-es viadal. A pilóták a rekkenő kánikulában rendkívül szoros eredményeket értek el.

MTI

A McLaren-Mercedes finn pilótája, a tavaly győztes Heikki Kovalainen nyerte a Forma-1-es világbajnokság Magyar Nagydíjának pénteki első szabadedzését. 

A második helyen a német Nico Rosberg (Williams) végzett, míg a harmadik a világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) lett. Az összetett vb-pontversenyben élen álló brit Jenson Button (Brawn GP) a tizedik időt autózta. A Toro Rosso újonca, a mindössze 19 éves Jaime Alguersuari - aki első Forma-1-es versenyére készül - már az első gyakorláson letette a névjegyét a nagyok között, miután komoly csatába keveredett a Ferrari 2007-es világbajnokával, a finn Kimi Rikkönennel. 

A két autó szinte már a futamhoz hasonló ütközetben többször is egymáshoz ért. Az, hogy a Hungaroring az egyik legtechnikásabb pálya, már az első tréningen kiderült, hiszen többen is elhagyták az aszfaltcsíkot néhány pillanatra, ezzel rontva az időeredményükön. 

A második szabadedzést a világbajnoki címvédő brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) nyerte, mögötte csapattársa, a tavalyi győztes finn Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) végzett a második helyen, míg a harmadik a német Nico Rosberg (Williams) lett. 

Az összetett világbajnoki pontversenyben élen álló brit Jenson Button (Brawn GP) ezúttal a 13. időt autózta.Annak ellenére, hogy a Forma-1-es világbajnokság idei szezonjában alaposan átrendeződtek a korábbi erőviszonyok, a rajongók között még mindig a komoly tradíciókkal bíró sztárcsapatok és azok pilótái az abszolút kedvencek. A fanatikusok között ha rendeznének egy különszavazást, hogy ki a legjobb, akkor azt bizonyosan a 2007-es világbajnok ferraris finn Kimi Rikkönen nyerné meg. 

Az idei pontversenyben tíz pontjával, a tizedik helyen szerénykedő pilóta a szépszámú finn tábor, valamint maranellói csapat rajongóinak favoritja, rengeteg zászló, sapka és póló utal erre. Mögötte a mclarenesek állnak a második helyen, e két csapat termékei az árusok standjainak legalább a felét elfoglalja, habár a Forma-1-es újonc, a vb-pontversenyt utcahosszal vezető Brawn GP-nek is van saját boltja, ám láthatóan kevesebb vendéggel. 

Az erősorrend átrendeződése igazán a csapatok telepein, az úgynevezett paddockban látszik, hiszen a rengeteg újságíró és fotós manapság sokkal inkább a Brawn GP, vagy Red Bull otthona előtt időzik többet, hogy egy-egy pillanatot, vagy mondatot elkapjanak Jenson Buttontól vagy éppen Sebastian Vetteltől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!