Sportvilág

2014.08.25. 13:02

Cselgáncs-vb - Csernoviczki Éva hetedik lett

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva kikapott a vigaszágon, és hetedikként zárt a Cseljabinszkban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság hétfői nyitónapján.

A vb honlapja szerint a tatabányaiak olimpiai és világbajnoki bronzérmese a vigaszágon az orosz Aleszja Kuznyecovával találkozott, akit mindkét eddigi meccsükön - így a tavalyi, budapesti Eb-n is - legyőzött. A harmadik mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, mígnem a bíró két perc elteltével lábra fogásért leléptette a kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdóst.

Ezzel a 27 éves Csernoviczki Éva - aki tavaly a riói vb-n a 16 között búcsúzott - hetedikként fejezte be szereplését Oroszországban.

A keddi versenynapon magyar részről a 66 kg-os Zámbori Bence és az 52 kg-os Maros Barbara lép tatamira a világbajnokságon.

Japán és mongol aranyérem a nyitónapon

A 48 kilogrammban a japán Kondo Ami, míg a 60 kilósoknál a mongol Boldbaatar Ganbat diadalmaskodott a Cseljabinszkban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság hétfői nyitónapján.

Eredmények (a vb honlapja alapján):

nők:

48 kg, világbajnok:
Kondo Ami (Japán)
2. Paula Pareto (Argentína)
3. Amandine Buchard (Franciaország) és Maria Celia Laborde (Kuba)
...7. Csernoviczki Éva

férfiak:

60 kg, világbajnok:
1. Boldbaatar Ganbat (Mongólia)
2. Beszlan Mudranov (Oroszország)
3. Amiran Papinasvili (Grúzia) és Takato Naohisza (Japán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!