Sportvilág

2010.02.06. 03:29

A negyedik kalapban - Eb-selejtező: vasárnap sorsolás

DH-információ - A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtező csoportjainak beosztását vasárnap délben Varsóban készítik el. A magyar válogatott a negyedik kalapba került.

Dunaújvárosi Hírlap

A 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság selejtező csoportjainak sorsolása vasárnap 12 órakor kezdődik Varsóban. Ez a ceremónia akár Budapesten is lehetne, hiszen a lengyel-ukrán kettős a magyar-horvát és az olasz pályázat elől vette el a rendezés jogát. Egészen a döntésig szinte mindenki minket és az olaszokat tartották az esélyesnek, a lengyel-ukrán kandidációnak gyakorlatilag senki sem adott esélyt.

No, de térjünk vissza a vasárnapi sorsoláshoz! A magyar válogatott az idei vb-selejtezői előtt szintén a negyedik kalapban, míg négy esztendeje, az előző Eb-selejtező sorozatának sorsolásakor az ötödikben kapott helyet.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az alábbi kalapokat alakította ki.

1. kalap: Spanyolország (címvédő), Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Horvátország, Portugália, Franciaország, Oroszország

2. kalap: Görögország, Csehország, Svédország, Svájc, Szerbia, Törökország, Dánia, Szlovákia, Románia

3. kalap: Izrael, Bulgária, Finnország, Norvégia, Írország, Skócia, Észak-Írország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina.

4. kalap: Szlovénia, Lettország, Magyarország, Litvánia, Fehéroroszország, Belgium, Wales, Macedónia, Ciprus.

5. kalap: Montenegró, Albánia, Észtország, Grúzia, Moldova, Izland, Örményország, Kazahsztán, Liechtenstein.

6. kalap: Azerbajdzsán, Luxemburg, Málta, Feröer-szigetek, Andorra, San Marino.

A magyar válogatott Európa-bajnokságon 1972-ben vett részt. Az utolsó nagy tornán való szereplése az 1986-os vébé volt. Azóta hat Eb- és hat vb-selejtezőt fejezett be sikertelenül úgy, hogy nyolcszor csoportjában csak a negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!