Sportvilág

2014.06.23. 20:15

Foci vb 2014 - Jávorka Andrásnak Costa Rica a kedvence

A labdarúgó-világbajnokság második csoportkörének befejezését követően a Dunaújváros PASE NB I-es csapatának pályaedzője, Jávorka András értékelte a vasárnapi mérkőzéseket, valamint taglalta a keddi találkozók esélyeit.

Gróf András

– Belgium csak nehezen tudta legyűrni Oroszországot. A belgák keretében sok jó játékos található, de csapatként még nem működnek igazán összecsiszoltan. Sokan a titkos favoritokat látják bennük, de nem hiszem, hogy nagyon messzire jutnának. Az esti találkozón Algéria egy gólzáporos mérkőzésen verte Dél-Koreát. Az algériaiak annak ellenére jó futballt játszottak, hogy a keret tagjai nem európai élcsapatokban játszanak.

– A portugálok csak a hosszabbításban szerzett egyenlítő góllal tudták életbentartani legalább a matematikai továbbjutási esélyüket...

– A portugál válogatottnál ugyanaz a probléma, mint az angol és a spanyol csapatnál. Túlhajszolt, kifacsart játékosokkal érkeztek a világbajnokság, akiket két hét alatt nem tudtak megfelelően felkészíteni. Az amerikaiak eddigi jó szereplése azonban így is meglepetés, hiszen a papírforma alapján nem tartoznak a világ élvonalába.

A Dunaújváros PASE pályaedzője, Jávorka András dél-amerikai csapat végső győzelmét jósolja (Fotó: Amatőr felvétel)

– Kedden már a „C” és „D” csoportok záró mérkőzései következnek...

– Kolumbia már két mérkőzés eredménye alapján továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. Nem gondolom, hogy Japán legyőzése különösebb gondot jelentene számukra. A másik találkozón szerintem Elefántcsontpart legyőzi az ezúttal gyengécske görögöket. A „D” csoport meglepetés csapata a szintén már a legjobb tizenhat közé jutott Costa Rica. Az indulástól kezdve szimpatizálok velük, igaz, csak azért, mert kissé mindenki lenézte őket. Ezúttal a már biztos búcsúzó Angliával meccselnek. Kíváncsi vagyok, hogy az angolok szövetségi kapitánya kiket küld majd pályára. Valószínű, ezen a találkozón azok szerepelnek majd, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A másik párosításban azonban egy igazi ki-ki összecsapást láthatunk. Olaszország és Uruguay egyaránt három ponttal rendelkezik, de az olaszoknak jobb a gólkülönbsége, tehát a döntetlen nekik kedvez. Az olaszoknak szurkolok, de Uruguay jut tovább a csoportból.

– Ki lesz a végső győztes?

– Brazíliára vagy Argentínára tippelnék, bár még egyik csapat sem mutatott kiemelkedő teljesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!