Sportvilág

2010.02.19. 05:53

Téli olimpia: érmek és magyar helyezések

DH - Meglepetés a férfi jégkorongtornán, 100. norvég aranyérem, amerikai győzelem műkorcsolyában, az olimpia csütörtöki napján.

MTI

A nap első éremosztására a női sílövők 15 km-es egyéni számában került sor, ahol a norvég Tora Berger diadalmaskodott, megszerezve ezzel hazája századik olimpiai elsőségét.
Ezt követően az alpesi sízők női szuperkombinációs számában a német Maria Riesch nyert, miután az erősségének számító műlesiklásban nagyszerű menetet produkált, ráadásul a lesiklást követően vezető nagy riválisa, az amerikai Lindsey Vonn kiesett. Itt Berecz Anna a 27. helyet szerezte meg.
A hazai közönség is ünnepelhetett egy aranyérmet, miután a gyorskorcsolyában női 1000 méteren a világbajnoki címvédő, a Világkupa sorozatban élen álló Christine Nesbitt győzött.
A nap egyik legizgalmasabb versenyét a férfi sílövők 20 km-es egyéni számában rendezték: itt a norvég Emil Hegle Svendsen nyakába került az aranyérem, és miután honfitársa, a legendás Ole Einar Björndalen és a fehérorosz Szergej Novikov ugyanannyival maradt le, két ezüstérmet osztottak ki.
A hódeszkások női félcső számában az ausztrál Torah Bright győzött, úgy, hogy az első futamban bukott, ám második nekifutásra már nagyszerű "produkcióval" rukkolt elő.
A férfi műkorcsolyázók küzdelmeiben nem sikerült a címvédés a háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok orosz Jevgenyij Pljuscsenkónak, miután az amerikai Evan Lysacek jóval pontosabb kűrt mutatott be, és ezzel diadalmaskodott.
A férfi jégkorongtornán nagy meglepetésre a kanadaiak csak büntetőkkel tudták legyőzni a svájciakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!