Sport

2014.03.20. 19:55

Több száz gyerek futott és versenyzett

Dunaújváros - Ezernél is több diák részvételével rendezték meg a városi mezeifutó bajnokságot csütörtök délután.

Gallai Péter

Diákok sokasága lepte el csütörtökön a felső Duna-part városháza mögötti részét, akik bizony mind azért érkeztek, hogy a korosztályuknak megfelelő távot lefussák, természetesen minél jobb eredménnyel. A ragyogó napsütésben öröm volt nézni a lelkes és izgatott gyerekeket a város minden intézményéből érkeztek általános és középiskolás ifjak. Mint a szervezőktől megtudtuk: előbbi kategóriában nyolcszáz, utóbbiban ötszáz induló volt.

A verseny az első rajttal, a legkisebbekével, fél háromkor kezdődött, ám még véget sem ért ez a futam, de a következő táv induló már izgatottan nyüzsögtek a rajtvonalnál, hogy az egyik pedagógus jelt adjon az indulásra. A starternek nem volt egyszerű dolga: a gyerekek lassan araszoltak előre, hogy ezzel is lopva a távot, a másik elé kerülhessenek. Ám mivel ezzel mindenki így volt, az egész sort vissza kellett terelni.A megmérettetésen természetesen nem maradhattak el a jutalmak sem, a győzteseknek a pódiumon adták át az érmeket, a társak nagy ovációja közepette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!