Sport

2009.12.22. 03:29

Pedig leírták őket

Dunaújváros - A nyáron egy csapatra való játékos távozott a Dunaferr SE röplabda-szakosztályától. A szakma leírta a dunaújvárosiakat, akik ennek ellenére megnyerték a bajnokság alapszakaszát.

Gróf András

- A bajnokság előtt mindhárom előkészületi tornáját megnyerte a csapat...

- Jól sikerült a felkészülés. Egységes, jó szellemű társaság formálódott, amiben nagy szerepe van Tomanóczy Tibor csapatkapitánynak, aki jól fogta össze a gárdát a mérkőzéseken, és az öltözőben is. A szeptemberi bajnoki rajtot követően kilenc fordulón keresztül veretlen maradt a csapat, úgy, hogy közben idegenben legyőzte a tavalyi ezüstérmes Kecskemétet. Biztos alapszakasz győztesként kikaptunk az utolsó két fordulóban, ami a sorozatterhelés okozta fáradtságnak köszönhető. Arról se feledkezzünk meg, hogy Hatvany Zsolt és Szűcs Ákos személyében két, a felnőtt mezőnyben első éves feladóval játszottunk végig.

- A Magyar Kupában már teljesült a kitűzött cél, hiszen a négyes döntőbe jutott a csapat...

- Az utóbbi évek legnehezebb kupaszereplésén vagyunk túl. A Kazincbarcika hazai pályán megtréfált minket, és a Veszprém ellen is csak minimális előnyt szereztünk. A visszavágókon viszont az ellenfeleink fölé nőttünk. A döntőbe kerülésért a Kecskeméttel mérkőzünk majd februárban.

- A jó csapateredményekhez kellettek jó egyéni teljesítmények...

- Tomanóczy minden mérkőzésen meghatározó játékot nyújtott. Ő a külföldről hozott profi szellemet honosította meg. Kellemes meglepetés Hatvany Zsolt teljesítménye, aki nem roppant össze a rá bízott feladat súlyától, bár voltak kisebb megingásai. Ekkor jól helyettesítette Szűcs Ákos. Hatvany Attila, Bokor Elek és Lukács Attila is jól beilleszkedtek, hasznos játékot nyújtottak. A liberó Pápai Péter a kezdeti bizonytalankodásai után megbízhatóvá vált. Baróti Árpád teljesítménye azonban elmaradt a várttól. Folyamatos játéklehetőség mellett, egy-egy kivételtől eltekintve, nem tudott meghatározó játékot produkálni. Gelencsér Balázs beépítése folyamatosan történik, csak a megfelelő számú edzéssel lehet hasznos tagja az együttesnek. A fiatalok kevesebb lehetőséget kaptak.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!