Sport

2013.07.19. 17:08

Öt dunaújvárosi a vébén

Szombaton elrajtol Barcelonában a vizes sportágak világbajnoksága. A női vízilabda-válogatott vasárnap kezdi meg szereplését, keretében három dunaújvárosi játékossal.

Gallai Péter

A világeseményen Merész András szövetségi kapitány alakulata a D-jelű négyesben szerepel, a brazil, az olasz és a kazah válogatott társaságában. A lányok vasárnap 18.50 órakor a brazilokkal kezdenek. A mester az elutazás előtt csak dicsérni tudta a lányok felkészülésben mutatott teljesítményét.

– Úgy érzem, mindent, de tényleg mindent megtettek az elmúlt időszakban azért, hogy sikeres legyen a vb – mondta a kapitány. Az edzőtáborok alatt szándékosan választottak több tengerentúli csapatot partnernek, ami a sorsolás ismeretében nem is ártott. A lebonyolítás szerint a négy négyesből mindenki továbbjut, az elsők a másik ág utolsójával, a másodikok pedig a harmadikkal találkoznak a nyolcaddöntőben.

A magyar válogatott a C-csoportból kap ellenfelet, amelyben az USA, Kanada, Görögország és Anglia kapott helyet. A rend kedvéért, a B-ben az ausztrál, a kínai, az új-zélandi, a dél-afrikai, az A-ban pedig a spanyol, a holland, az orosz és az üzbég gárda játszik. Nemzeti együttesünket három Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors játékos erősíti: a kapus Kasó Orsolya, valamint Menczinger Kata és Miskolczi Ibolya Kitti.

 

A most a spanyol Sabadellben légióskodó Szücs Gabriellára (labdával) kulcsszerep vár a vb-n (Fotó: Lázár Zsolt)

 


No, és ne feledjük a tősgyökeres, idehaza csak a DF-ben pólózó, jelenleg a spanyol Sabadellben légióskodó Szücs Gabirellát sem. Menczinger arról beszélt, hogy reméli, a sok munkának meglesz a gyümölcse, s már nagyon várja a rajtot. Szücs Gabi nevesítette is elvárását, minimum a négy közé várja magukat: – Hosszú, de nem egyhangú volt a felkészülésünk, Barcelonában alapvetően a négy közé várom magunkat, de ha már ott vagyunk, akkor remélem az aranyért csatázunk majd. Nem könnyű megtippelni, ki lehet a legkomolyabb riválisunk, de egy csoportgyőzelem könnyebb ágat jelentene.

A második pozíció esetén viszont már a nyolcaddöntőben roppant komoly ellenfél várhat ránk. Azt hiszem, csoportunkban az olaszok elleni meccs lesz az első igazi erőfelmérőnk. A DF új igazolása, Miskolczi Ibolya Kitti szeptemberben lesz még csak tizenkilenc éves, és több korosztályos tornán szerzett éremmel büszkélkedhet. Az előző szezonban a bajnokság legjobb utánpótlás játékosának választott pólóst Merész András már a pekingi Világligán is bevetette, most pedig első felnőtt vébéjén szerepelhet.

– Az elvégzett munka alapján azt mondhatom, hogy jó eredményt remélek, a döntőbe várom magunkat – fogalmazott a pólós. Az úszók csak jövő héten vasárnap kezdik el a versengést. A válogatottban két Dunaferr-DVSI úszó szerepel, Balog Gábor és Takács Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!