Sport

2009.08.04. 02:29

Nóra okos játékos

Dunaújváros - Jókai Nóra, a Dunaújváros NKSE új kézilabdázója nem vándormadár típus. Eddig csak két egyesületben kézilabdázott: a Győri ETO-ban és a hódmezővásárhelyi együttesben.

Dunaújvárosi Hírlap

- Hódmezővásárhelyről közös megegyezéssel jöttem a dunaújvárosi csapatba, mert az elém tett szerződést nem fogadtam el. De valóban, eddig csak két helyen játszottam. Győrben lettem igazából kézilabdázó. Az ETO volt a nevelő egyesületem. Onnan azért mentem el annak idején , mert kevés játéklehetőséget kaptam.

- Akkor most természetesen adódik a kérdés: Miért éppen a Dunaújváros csapatát választotta?

- Ferling Bernadett keresett meg, és akkor a hallottak alapján azonnal nagyon szimpatikusnak találtam az idősebb dunaújvárosi játékosok összefogását a csapat fennmaradásáért. Az meg kimondottan tetszik, hogy Ferling Bernadettel, Gáspár Gabriellával, Balogh Beával, Nagy Ivettel játszhatom. Biztosan nagy élményt jelent majd nekem, ha velük léphetek a parkettára.

- Egy hete van még csak Dunaújvárosban. Hiába is kérdezném élményeiről...

- Őszintén mondhatom, az új környezetben jól érzem magam. A szakmai munka pedig kimondottan színvonalas. Ezt érzem is a bőrömön. Szinte edzés nélkül léptem a pályára a Kiskunhalas ellen. Hát az nem volt egyszerű, mivel a kondícióm még nem az igazi. Vannak lemaradásaim. Jóval több, erőteljesebb itt az edzés, mint Hódmezővásárhelyen volt. Igaza van Rapatyi Tamásnak, hogy a hatékony védekezés és a gyors lerohanás feltételezi a tökéletes erőnléti állapotot. Nem gondolom, hogy a Dunaújváros NKSE szívesen játszana felállt fal ellen, hiszen nincsenek kimondottan erőteljes, magas átlövők a csapatban.

- Mik a tervei, milyen érzésekkel végzi Dunaújvárosban a munkáját?

- Azt remélem, hogy amennyiben stabilizálja helyzetét a csapat, akkor ismét elindulhat egy fejlődés a dunaújvárosi női ágban. Szimpatikus a közösség, ügyesek a fiatalok. Jó lenne a legjobb nyolc közé kerülni a bajnokság végén.

Rapatyi Tamás vezetőedző már Hódmezővásárhelyen dolgozott Jókai Nórával.

- Vele sokat erősödtünk. Technikás, okos játékos. Ezen azt értem, hogy tud az ellenfél fejével gondolkodni. Azaz leolvassa az ellenfél játékát, s tud rá időben reagálni, jól dönteni. És ez a védekezésére, így a helyezkedésére is jellemző. Nagyon bízom abban, hogy mivel Hódmezővásárhelyen nem érezte jól magát, nálunk pont ellenkezőleg szívesen fog a mi közösségünkben játszani. Remélem megújul, és az első osztályban felhívja majd magára jó teljesítményei alapján a figyelmet. Jókai Nóra folyamatosan pótolja az erőnléti lemaradását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!