Sport

2016.01.16. 16:58

Női kézilabda EHF Kupa - Kohász vereség örömtánccal

Nagy csatában, idegenben lőtt több góllal a Dunaújvárosi Kohász jutott a negyeddöntőbe a Siófok ellenében a női kézilabda EHF Kupában, miután a szombati, Balaton-parti visszavágón 28-23-ra kapott ki.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata az első találkozón 24-19-re nyert Dunaújvárosban, és már a latolgatások idején szóba jött, hogy mivel a Siófok csak kevés gólt dobott idegenben, ötgólos vezetése odahaza (tehát az egál) nem lesz elegendő a továbbjutáshoz, amennyiben a Kohász Siófokon több gólt szerez.  Így természetesen a hazai csapat jóval nagyobb gólkülönbséggel akart nyerni. Bár vezetett a Siófok, sokáig lépést tartott vele a Kohász. Majd következtek a technikai hibák a vendégeknél: Vincze rossz átadása, Kovács Anna labdavesztése, két kapufatalálat, Bulath veszélytelensége a kapura oda vezetett, hogy 5-2-re elment a hazai gárda. Már ekkor látszott, hogy az azeri kapus, Salamakha rendkívüli formában véd, de Oguntoye teljesítményére sem lehetett panasz. (Orbán hetesét megfogta.) A Siófok szikrázóan kemény, sok esetben durva játékkal kézben tartotta a mérkőzést. De jött Takács Dusmáta fontos találata, és Kovács Anna két gólja, s ekkor már a dán edző 8-6-nál időt kért. Így látótávolságban maradt a siófoki gárda Triscsuk Krisztina büntetőt értékesített, s a 30. percben ismét egészpályás gólt dobott az üres siófoki kapuba Oguntoye. Így lett 11-9. Remekül, gólokkal kezdte a Kohász a második félidőt (13-14), s némi zavarodottság volt tapasztalható a hazai játékban. Hatalmas gólt dobott Bulath, Szalai, jött Triscsuk hetese, és: 16-18! Már-már padlón láttuk az ellenfelet.

A Siófok ész nélkül futott a kapu felé, már védekezni is elfelejtett. Ám ezt a helyzetet nem sikerült kihasználni. Többször is a siófoki kapust találtuk el a labdával. Hihetetlen ziccerek maradtak ki a hazai kapu előtt. Persze, hogy ez reményt keltett a siófoki játékosokban. 23-20-nál már a Kohász szurkolók idegeskedhettek. Következett a hajrá. 25-21-nél fontos pillanatban Oguntoye védett, és Óriási Bulath-bomba (25-22) színesítette a helyzetet. Ekkor már az 58. percben jártunk. Orbán-gól (26-22), Salamakha hihetetlen védés, El-Gaui-gól (27-22), és megvan az öt találat nekik. Egy perc és vége a háborúnak, ki marad elterülve a csatamezőn? Lesz-e hatodik siófoki gól. Kovács Anna labdát veszít, és a tunéziai bedobja (28-22). De van még tizenegy másodperc. Azari Fruzsinát akasztják: dunaújvárosi büntető! A bosnyák bírók nem latolgatták az eredmények összesítését. Ami szabálytalan az szabálytalan. Bulath Anita pedig bevágta 28-23. Továbbjutott a Kohász az idegenben szerzett több góllal. Felrobbant a vendégek kispadja, s nagyszerű örömittas körtánc kerekedett a parkettán.

Cristian Dalmose, mint egy háborút vesztett viking vezér próbált legalább csatát nyerni a játékvezetőknél, sőt a mérkőzés ellenőrénél is, de ha nehezen is, azért belátta, ezúttal az övéi, ha győztek is, de nem nyertek.

Zdravko Zovko: – Mindkét csapat nagy szívvel küzdött, hihetetlenül jól harcolt, ezért elismerés illeti mind a két együttest.

Cristian Dalmose: – Húszéves edzői pályafutásom során ilyen játékvezetéssel, mint amilyen a hajrában volt, nem találkoztam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!