Sport

2009.07.25. 09:52

Magyar Nagydíj - Az időjárás megtréfálhatja a csapatokat

Mogyoród - Könnyen elképzelhető, hogy borul a papírforma a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén, hiszen a pénteki gyakorlásokon a csapatok a nagy melegre készültek, szombat délelőttre azonban körülbelül tíz fokot csökkent a hőmérséklet a Hungaroringen.

MTI

"Rendkívül meleg péntek volt, egyelőre nem vagyok teljesen elégedett" - nyilatkozta a két héttel ezelőtti Német Nagydíjon pályafutása első győzelmét arató Red Bull pilóta, az ausztrál Mark Webber. - Remélem, szombaton tudunk még fejlődni."  
    
"Az autó egyelőre jónak tűnik, de a versenyig még lesz néhány tennivalónk" - mondta csapattársa, az összetett világbajnoki pontversenyben második helyen álló Sebastian Vettel.
    
Nem tétlenkedtek az év meglepetéscsapata, a Brawn GP pilótái sem: a vb-éllovas brit Jenson Button, valamint Rubens Barrichello összesen 129 kört tett meg a Hungaroringen.
    
"Jól kezdtük a hétvégét, elvégeztünk néhány új aerodinamikai beállítást az autón" - mondta Button.
    
A szombati harmadik szabadedzésen, illetve az időmérőn a pilótáknak teljesen más körülményekhez kell igazodniuk, hiszen a lehűlés mellett hatalmas szél is nehezíti munkájukat.     
   
A harmadik tréning 11 órakor kezdődött, míg a kvalifikációra 14 órától kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!