Sport

2017.01.12. 17:45

Kim Rasmussen kapitány máris hozzáfogott egy új válogatott kialakításához

Dunaújváros - Kim Rasmussen a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya január 16-17-re összetartásra hívott meg 21 kézilabdázót.

Jankó Árpád

A szövetségi kapitány ezzel a döntésével jelezni akarja, hogy az Európa-bajnokság után máris elkezdődik egy újabb építkezés, egy újabb felkészülés a válogatottnál. Azaz ennek megfelelően egy új ütőképes magyar válogatott keretébe most mások is bekerülhetnek. A célt már többször is megerősítette a a Magyar Kézilabda Szövetség, hogy a szövetségi kapitánytól az a legfontosabb elvárás, hogy a tokiói olimpiára jusson ki a csapat, és ott sikeresen szerepeljen. Tehát négy évben gondolkodnak a női válogatott vezetői.

A mostani kétnapos összetartást Tatabányán tartják, és 2-2 edzést szerveznek meg. Ami örömteli, hogy Kovács Anna mellett a KIm Rasmussen kapitány ezúttal a Kohászból behívta Szalai Babett irányítót és Cifra Anita beállót is. Erre az összetartásra ezúttal nem kapott meghívót a kapus Oguntoye Viktória.

Szalai Babett (13) hétről hétre kiválóan kézilabdázik csapatában Fotó: Ady Géza

Ami a behívottak névsorát illeti Cifra és Szalai megkeresése is természetesen a posztokat figyelembe véve történt meg. A hívólevél hatalmas örömet okozott Szalai Babettnél is, akit mi dunaújvárosi szurkolók is érdemesnek tartunk nagyszerű teljesítménye miatt a kerettagságra. Jómagam írásaimban többször felhívtam erre Kim Rasmussen kapitány figyelmét. (Úgy látszik követi a médiát.)

- Kezdtem már szomorúan belenyugodni, hogy látókörön kívül vagyok, nem vesznek észre, de most nagyon örülök. Ezért dolgoztam eddig, a válogatottság volt az álmom. Egy kicsit izgulok, de a legjobb formámat akarom megmutatni Tatabányán. Tudom, jól kell bemutatkoznom a kapitány előtt, hogy bent is maradjak a válogatott keretében - nyilatkozta örömmel Szalai Babett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!