Sport

2006.06.19. 02:29

Ismét hokicsúcs itthon

Újabb diplomáciai sikert ért el a magyar jégkorongsport, immár harmadszor Székesfehérvár rendezi a Kontinentális Kupa négyes döntőjét. A mezőny n ...

Mórocz Zsolt

Újabb diplomáciai sikert ért el a magyar jégkorongsport, immár harmadszor Székesfehérvár rendezi a Kontinentális Kupa négyes döntőjét. A mezőny nagyon erős lesz, hiszen a házigazda Alba Volán-FeVita mellett garantáltan a Final Four résztvevője az orosz milliárdos, Roman Abramovics hokicsapata, az Avantgard Omszk - amely 2005-ben még a cseh szupersztár Jaromir Jagrral megnyerte a BEK-et -, valamint a finn Ilves Tampere. Ezen három gárda mellé csatlakozik majd a kvalifikációs sorozat - ahova minden ország egy csapatot nevezhet - győztese. A második számú európai kupasorozat négyes döntőjét 2007. január 5. és 7. között rendezik meg. A székesfehérváriak mellett pályázott a rendezésre a szlovén, a fehérorosz, a lett és a kazah bajnok is, ám a nemzetközi szövetség szombati bécsi döntése alapján sorozatban harmadszor lett Székesfehérvár a házigazda. - Alig akarom elhinni, hogy mi lettünk a befutók, úgy látszik, az előző két év sikeres rendezése megfelelő garanciának bizonyult - mondta idősebb Ocskay Gábor, az Alba Volán-FeVita menedzsere. A székesfehérvári csapat 2005-ben nagy bravúrral a harmadik, idén a negyedik helyen végzett a Kontinentális Kupa döntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!