Sport

2016.11.28. 20:40

December ötödikén kezdődik a sorozat

Dunaújváros - Egy sikeres kolozsvári torna után felkészülten várja a magyar női kézilabda-válogatott december ötödikét, amikor Csehország címeres csapatával játszanak Görbiczék az Eb-n.

Jankó Árpád

A Kárpát Kupát vasárnap megnyerte a magyar csapat, és Svédországba utazik az Európa-bajnokságra. Kim Rasmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya nyár óta foglalkozik a magyar válogatottal, s a kolozsvári tornára már egy nagyon sokat dolgozó, gyakorló együttese utazott el.

Ferling Bernadett, a D. Kohász száznegyvenszeres válogatottja - aki bronzérmet szerzett a 2004-es Európa-bajnokságon - is figyelte a válogatott kolozsvári játékát.

A jobbátlövő feladatait majd Kovács Annának kell megoldania MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

- Jó mérkőzés volt, s jól is játszottunk. Románia válogatottja erős csapat, tehát értékes a győzelmünk. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet és kell még javítani játékunkon. Főképp a védekezésünk lehetne keményebb, agresszívebb, mert nemzetközi szinten félelmetes átlövők játszanak, és ha nem lépünk ki rájuk, gond lesz. Viszont a támadójátékunk tetszett. Gyors volt, és Klivinyi Kinga parádézott. Összesen tízszer talált be a románok kapujába. A Kohász átlövője, Kovács Anna most kevesebb lehetőséget kapott, így is két gólt szerzett. Bízom abban, hogy megoldja jobbátlövőben a feladatát. Jól lő, jól cselez. Kovacsics és Szucsánszki sérülése viszont problémát jelent majd, ha nem gyógyulnak meg. Én most bizony a Kohászból Szalai Babettet behívnám az irányító posztra. Azt is sajnálom, hogy Oguntoye Viktória kimaradt a keretből. Meg hogy Dávid-Azari Fruzsina sem lehet a válogatott keret tagja, de ő most más örömöket él át mint kismama. A csoportunkból biztos továbbjutást várok - mondta.

A Kárpát Kupán a második félidőben jelentős előnyt szerzett (öt-hat gól) a magyar csapat, és ezt tudta is tartani (29-24).

A svédországi Európa-bajnokságon az első mérkőzést a csehekkel játsszák a mieink, december 5-én (18.30). December 7-én 20.45-kor kezdődik a Dánia - Magyarország, majd 9-én a Montenegró - Magyarország találkozó (18.30). A csoportmérkőzések után pedig kezdődik az igazi nagy küzdelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!