Sport

2009.09.07. 02:28

Gól dudaszó előtt

Dunaújváros - A tegnapi, Siófok elleni párviadalokból csak a serdülő csapat került ki sikeresen. Az ifisták és a felnőttcsapat is vereséget szenvedett az első hazai bajnoki találkozón.

Dunaújvárosi Hírlap

- Remélem, a Fradi ellen tapasztalható idegeskedés harcossággá alakul, és hideg fejjel fogunk kézilabdázni - mondta a Dunaújváros mestere. Majd elárulta, hogy Ferling Bernadett a játék alakulása szerint fog beállni az első negyedóra után.

Az már az első percekben kiderült, hogy taktikailag is jól felkészített, keményen védekező, és nagyon gyors, fiatal csapat jött a dunaújvárosi csarnokba. Szoros játékban (8-7) rendre kiegyenlítette a Siófok a hazaiak egygólos előnyét. Igaz, a 20. percig kilenc ziccert hagytak ki Rapatyi játékosai! Ez pedig nagyon sok. Ám a dunaújvárosi szurkolók örömmel tapasztalták az első félidő utolsó két percében történteket. Három gól előnnyel mehettek a lányok az öltözőbe.

Fordulás után a Dunaújváros tartotta is több gólos előnyét az izgalmas, nagyszerűnek mondható mérkőzésen, de ez a fór villámgyorsan eltűnt. Ahogy az lenni szokott: a rossz támadásbefejezések következtében a siófokiak lerohanták a hazai csapatot, és a 39. percben ki is egyenlítettek (20-20). Sőt, a 47. percben a vendégek ügyes, gyors támadásokkal szétszedték a hazai védelmet, és vezettek (25-26). A nagy csatában Ferling egyenlített ki (27-27), de ezt nem követte védekezésben hatékony játék. A két játékvezető is rendesen kiszórta a hazai kézilabdázókat két percekre, s a végén már botrányosan ítélkeztek. Balogh Bea hozta vissza az utolsó percben a reményt pazar góljával (30-30). Ám a csapat képtelen volt kivédekezni a következő támadást (30-31). Az utolsó 30 másodpercben időt kért Rapatyi, és kapus helyett is mezőnyjátékos lépett be. Sikerült is egy kiharcolt büntetővel, Balogh góljával visszahozni a döntetlent. Ám ekkor - már csak három másodperc volt vissza - nagyon amatőr módon - csak követtük a három átadást, senki sem faultolt (!), és dudaszóra a vendégek a győzelmet jelentő gólt is bedobták (31-32).

Rapatyi Tamás: - Ha látták a játékosaim a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének utolsó percét, akkor az nagy hiba volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!