Sport

2009.11.20. 03:29

Ez volt a realitás

Veszprém/Dunaújváros - Tizenegy gólos vereséget szenvedett a Dunaferr SE férfikézilabda-együttese szerdán Veszprémben. Bár lehetett volna kisebb a különbség, az MKB győzelme nem volt kérdéses.

Gallai Péter

Rosta szerint ügyesek, tehetségesek a fiatalok, de az a vagányság, pimaszság még hiányzik belőlük, ami Császár Gábort vagy Zubai Szabolcsot jellemezte.

Imre Vilmos leginkább az első félidő utolsó részével nem volt elégedett, szerinte itt dőlt el a meccs. Ekkor húzott el 19-9-re a Veszprém. A vendégek mestere az MKB két kapusa mellett az övéitől Mikler és Nagy teljesítményét emelte ki, de emlékeztetett: több játékosának - aki először játszott a bajnok ellen - szoknia kell az ilyen hőfokú találkozókat. Mocsai Lajos örült, hogy egy kulturált meccsen húzták be a két pontot, ő is kiemelte Mikler produkcióját. A két vereség után vasárnap már a győzelem reményében fogadja az EHF Kupa visszavágóján a csapat az Eperjest. Rosta Miklós nagyon bízik abban, hogy mindenki túl tud lépni ezen a két találkozón. - Segítjük a fiatalokat, biztatjuk őket, de sem az edző, sem én nem vagyok pszichológus. Mondjuk nagy baj lenne, ha szakember nélkül nem tudná valaki feldolgozni a kudarcokat, vagy a sikereket.

- Az a célunk, hogy hazai publikum előtt nyerjünk, még ha egy icipici góllal is. Ez elsődlegesen a becsületes és tisztességes feladatunk. A nyolc gólos hátrány ledolgozása csoda lenne, bár amíg nincs lefújva a meccs, bármi lehet - tette hozzá Rosta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!