Sport

2012.09.17. 09:22

Európa-bajnoki ezüstérmesek

Cseljabinszk - A legfontosabb, utolsó mérkőzésén - a döntőben - szenvedett nagy csata után először vereséget a házigazda oroszoktól a junior vízilabda Európa-bajnokságon szereplő magyar női válogatott.

Gallai Péter

Nemzeti együttesünk parádés menetelést produkált a kontinenstornán, hiszen a csoportmérkőzések során sorrendben a német, a spanyol, a holland és a francia válogatott is meghajolt a DF-Mex Motors csapatát irányító, a válogatottná edzői posztot betöltő Mihók Attila csapata előtt. A keretben a mester mellett további négy dunaújvárosi játékos, Ziegler Diána, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Polák Zsófia is szerepelt.

A csoportgyőzelmével egyenes ágon elődöntős együttes  a fináléba kerülésért a görög válogatottal találkozott szombaton.

Magyarország-Görögország 8-5 (3-3, 2-0, 1-1, 2-1)
Magyarország: Barna - Illés 1, Antal 1, Ziegler, Miskolczi 1, Kövesdi , Gémes 1, Garda 2, Sikter 1, Gurisatti, Horváth B 1, Polák.

A mérkőzés csak az elején volt szoros, a csapat ismét nagyot pólózva, az utolsó tizenkét percben mindössze egy gólt kapva, magabiztos győzelemmel jutott be a döntőbe.

A finálét vasárnap rendezték meg, ahol a házigazda orosz válogatott várt a magyar  lányokra.

Oroszország-Magyarország 11-10 (1-2, 2-2, 5-3, 3-3)
Nagy csatát vívott egymással a két együttes, és sajnos a legrosszabbkor szenvedte el első vereségét a nemzeti alakulat, de az ezüstérem megszerzése  is nagy fegyverténynek számít. Különösen annak ismeretében remek eredmény született, hogy a keretben csupán két 93-as születésű játékos szerepelt, a többiek mind fiatalabbak voltak - akár több évvel is - így vették fel a harcot a többi, idősebb vízilabdázókat kiállító riválisokkal szemben.

Mint Mihók Attila a rajt előtt fogalmazott: nem igazán tudták lemérni, hogy a a fiatal csapat mire lesz képes az idősebbek ellenében, az majd csak az Eb-n derül ki. Ennek ellenére egy magyar vízilabda válogatott más céllal nem indulhat neki egy versenynek, mint a győzelem, de legalább a dobogós hely  megszerzése - ami sikerült is. Ám a legfontosabb az volt: ezen a tornán a lányok tapasztalatot szerezhettek, hiszen ők lesznek a jövő meghatározó játékosai.

A torna legjobb játékosának Antal Dórát választották meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!