Sport

2012.01.28. 17:16

Egy labda döntött a rangadón

A vasiak nem taktikáztak, a legjobb csapatukat küldték a pályára, három külföldivel, két magyarral. A légiós-honi megoszlás az Albánál is hasonló volt. Simon triplája nem talált, Jancsikiné igen, vendégelőnnyel startolt hát a csata.

Silye Sándor

Albacomp Fehérvár-Falco KC 71-73 (25-25, 11-19, 18-14, 17-15)

Székesfehérvár, 2267 néző, vezette: Czifra, Kapitány, Király.

Albacomp Fehérvár: Simon B. 11, El-Amin 8/6, HOLLIS 25/9, Hendlein , CHISM 13, csere: Supola 2, Keller 12, Juhos, Madár,  Bódi, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.

Falco KC: KÁLMÁN 12,  Timberlake  10, Jancsikin 4, Szabó Zs. 10/6, PANTELICS  19/3, csere:  Will, Simon L. 4/3,  HARAZIN 12, Szanati,  vezetőedző: Bencze Tamás.

Remek hangulatban, nagy küzdelem, pörgős játék közepette teltek az első percek. Ott Pantelics, itt Hollis, és Chism volt pontos. A 4. percben átvette a vezetést az Albacomp Fehérvár, bár ekkor még csak két eredményes ember volt a fehérváriaknál Hollis (8) és Chism (7). A 7. percben 7 pontos hazai előny volt hatásos, de az eladott labdákat büntette a Falco, rövidesen egál volt az állás, ennyi is maradt az első szünetig.



A folytatásban rövid ideig a vendégek vezettek, aztán Chism is a tízes fölé lépett, fordult az állás. Aztán három hazai eladott labda után megint a vasiak jártak előrébb öttel. Nagy volt  a küzdelem, miközben El-Amin  még pontatlan volt a 16. percben (az első pontját az utolsó másodpercben dobta). Érthetetlen módon összeesett az Alba, pontatlan dobások, eladott labdák rongálták a kedvet. Meg a 10 fölé nőtt hátrány. Az okok: nem volt összeszedett az Alba, lényegesen jobban, összeszedettebben játszott és  küzdött a vendég.

Fordít a Fehérvár térfélcsere után a második negyedben látott játékán jó irányba az Albacomp Fehérvár, vagy továbbra is a Falco pörög kedve szerint?  Ez volt a kérdés. A 10 eladott hazai labda és a Falco KC 72 százalékos  dobáspontossága sok(k) volt. Az első perc hamvában holt kísérletekkel telt mindkét oldalon, a 2. percben El-Amin dobásának örülhetett először a lelátó népe. Feljött az otthon játszó, már csak 4 pont volt oda, időt is kért Bencze Tamás. Aztán meg Braniszlav Dzunics, mert leállt a gépezetük, plusz 9 pontjuknak örülhettek a szombathelyiek, de tény,  ők játszottak összeszedettebben.

A fehérváriak meg majd 5 percig nem találtak be, így meg nehéz. Jött egy pozitív hazai hullám,  2 pontra csökkent  a hátrány, de néggyel kezdődött a záró szakasz. Koncentráltabb, pontosabb játékkal még volt keresni valója a vendéglátónak, de persze javulniuk kellett a sikerhez. Simon vezér az élre állt, de még mindig nem sikerült fordítaniuk az albacomposoknak, a percek meg csak teltek. A 33. percben egyenlő volt az állás, de valami hiba mindig közbe jött, és  nemhogy a vezetés nem jött össze, de megint távolodott a Falco KC.  A házigazdák megindítottak még egy nagy hajrát, az utolsó perc mínusz kettővel kezdődött, vajon ki nyer ma?  Egálnál támadott a Szombathely, nem faultoltak a hazaiak, Kálmán bedobta, egy másodperc, Keller triplája lejött, kész, nyert a Falco KC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!