Sport

2009.05.09. 02:29

Csodák nincsenek

Dunaújváros - A rájátszás mostani szakaszában várható volt, hogy egy feltüzelt Fehérép érkezik Dunaújvárosba, hiszen nem mindegy hányadik hely jut majd Sótonyi László együttesének a végén.

nincs nev

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a dunaújvárosi kislányok közül többen is érettségiztek ezen a héten, tehát jóformán csak csütörtökön tudott Rapatyi Tamás szakvezető érdemben készülni tanítványaival erre a találkozóra. Így nem volt vitás, hogy a mérkőzésnek magasan a vendégek voltak az esélyesei. Csak az a kérdés maradt meg a hazaiaknál: mennyire képesek majd vitézkedni a Dunaferr fiatal játékosai, s mennyivel ússzák meg majd a mérkőzés végén. Hát a negyvenedik találat nem sikerült a Fehérépnek.

Dunaferr NK - Fehérép19-39 (11-21) Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Árokszállási, Janáky

Dunaferr NK: Győri - TAMÁS 4, SLAKTA 6 (3), Takács 2, Sári 1 (1), Vadász 2, Erdősi 3. Csere: Pisák (kapus), Gáspár 1, Berta, Felső. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

Fehérép Alcoa: DJERIC - Azari 3, Vijunaite 4, BERNATAVICIUTE 9 (2), Emberovics 1, TRISCSUK 5 (1), Vincze 3. Csere: SZIKORA (kapus), Nikolic 2, Siti E. 3, Szegedi 2, TILINGER 6, Lévai 1. Vezetőedző: Sótonyi László.

Hétméteresek: 7/4, ill. 5/3.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

A mérkőzés elején egy rövid ideig tartotta magát a Dunaferr, de már az első emberhátrányos szakaszban elhúzott a Fehérép Alcoa. Az is hamar kiderült, hogy a sikertelen dunaferres támadásokat követően a fehérvári lányok gyors lerohanásai ellen nincs ellenszere a hazai gárdának. Egészen más sebességgel kézilabdázott a a Fehérvár, mint a Dunaferr. Ennek köszönhetően szinte tetszés szerint dobálták a gólokat Tilingerék. Már a 17-ik percben meg is volt a közte tíz. A Dunaferr sorozatban hét gólt kapott, és egyet sem dobott. Djeric remekül védett, és az Alcoa védekezése is hatékonyra sikerült. Ennek ellenére a fiatal dunaújvárosiak tisztességgel, becsülettel küzdöttek, s a félidő végén számukra elfogadható eredmény született (11-21).

A második félidőben az egykori Dunaferr nagy csapatának tagja, Gáspár Gabriella is beállt védekezéskor, és próbálta irányítani a fiatal társait. A másik oldalon Sótonyi László is egyre több cserejátékosnak adott lehetőséget a bizonyításra. A Fehérép győzelme egy percig nem került veszélybe, csak a gólkülönbség volt kérdéses. Végül közte húsz lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!