Sport

2017.03.02. 19:35

DUE-Maarsk: Az utolsó negyed remeklése volt a döntő a BVSC ellen

Mivel a felsőházi helyezéseken már nem változtatott, inkább a presztízs miatt volt tétje a szerda esti, vendéggyőzelemmel zárult BVSC - DUE-Maarsk vízilabdaderbinek. Különösen, hogy nagy valószínűséggel a két csapat az elődöntőben is találkozik egymással.

Gallai Péter

Egy kőkemény sorozat után - hazai bajnoki a BVSC és az Újpest ellen, majd válogatott edzőtábor és világliga-meccs, ahol a fél csapat szerepet kapott, végül a Sabadell elleni Euroliga negyeddöntő első felvonása - szerdán lapzártánk után a BVSC vendége volt Mihók Attila együttese. A meccsnek a pontszámok miatt már nem volt tétje, hiszen a középszakasz két fordulóval a vége előtt eldőlt: az UVSE és a Dunaújváros, azaz a két tavalyi döntős már biztos ott van a bajnoki elődöntőben. És az is, hogy BVSC - Honvéd és Szeged - Szentes párharc lesz majd a négy közé jutásért. Ennek ellenére a két csapat meccse mindig presztízstalálkozó, így ezúttal is kiélezett összecsapást láthatott a közönség, ahol a hat gólig jutó csapatkapitány, Menczinger Kata vezérletével az utolsó negyedben sikerült bebiztosítani a dunaújvárosi sikert.

Kőkemény sorozat után – a hat gólig jutó Menczinger Kata vezérletével idegenben is sikerült legyőzni az egyik riválist
Fotó: Ady Géza

- Megerőltető időszakon vagyunk túl, nagyon fáradtnak érzem magam, de a csapatban is benne van ez a sok mérkőzés. Ennek ellenére egyik nagy riválisunk ellen is győzni szerettünk volna. Igaz, a meccs elején nem játszottunk jól, kaptunk is érte fejmosást, de utána összeszedtük magunkat. Örülök, hogy így kijött a lépés, de nem munkálkodott bennem az, hogy a Sabadell-meccs után most aztán megmutatom. Lőttem én már ennyi gólt bajnokikon, de azért nem egy BVSC-szintű ellenfélnek - fogalmazott lapunknak Menczinger, aki bízik benne, hogy a riválisban maradandó nyomot hagyott a februári hazai után az újabb, ezúttal idegenbeli győzelmük. Ugyanis a papírforma szerint a dunaújvárosiakra az elődöntőben újra a BVSC vár, s nem mindegy, milyen emlékekkel kezdik a párharcot.

A középszakasz utolsó fordulója szombaton vár a lányokra, amikor 16 órától Szentesen játszanak.

BVSC - DUE-Maarks 12-14 (3-2, 3-4, 2-4, 4-4)

BVSC-Zugló: Doroszlai - Farkas 1, Kisteleki D. 5, Takács 1, Koncz, Leimeter 2, Gyöngyössy 1. Csere: Bolonyai (kapus), Utassy, Besszer, Pócsi, Máté 1, Kele 1, Varga. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Dunaújváros: Kiss - Szilágyi, Menczinger 6, Gurisatti 4, Horváth 1, Vályi V. 1, Ziegler. Csere: Kasó (kapus), Huszti D., Brezovszki, Garda 2, Somhegyi, Mchunu, Lara Luka. Vezetőedző: Mihók Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!