Sport

2017.02.12. 16:00

Büszkék lehetnek magukra a játékosok

Gojang - Novemberben a magyarországi 7NEMZETHOKI7 keretein belül egyszer már megverte jégkorong-válogatottunk az A csoportos dánokat ebben a szezonban. Ez a bravúr a dél-koreai torna zárómeccsén ezúttal elmaradt, 5-1-re kaptunk ki.

Gallai Péter

A magyar válogatott kapujában az első két meccsen - Japán és Dél-Korea ellen győztünk - lehetőséget kapó Bálizs Bence pihent, szombaton Dánia ellen a Dunaújvárosi Acélbikák kapusa, Duschek Dávid állt a vasak közé Rich Chernomaz szövetségi kapitány döntése alapján. Az első harmadban bőven akadt dolga a magyar kapusnak, ugyanis a skandinávok 17:4-re nyerték a kapura lövési mutatót. Duschek 15 lövést védett, kettővel viszont nem boldogult. A dunaújvárosi nevelésű Erdély Csanád révén szépítettünk az első harmadban (2-1).

Duschek Dávid egy mérkőzésen kapott lehetőséget a tornán Fotó: DAB

A gól nélküli második harmadban Duschek kiválóan helyt állt a kapuban, neki köszönhetően nem volt igazán eredményes a dán csapat az emberelőnyös helyzetekben. A záró felvonás a dunaújvárosi játékos gyönyörű mentéseivel kezdődött, azonban hamarosan újabb dán gól következett, a 47. percben Spelling révén. Majd az utolsó percekben még kettő, amikor kettős emberhátrányba kerültünk, így született meg az 5-1-es végeredmény.

Duschek Dávid így értékelt a szövetség honlapjának:

- Nagyon pörgős meccs volt, az elejétől kezdve erősen jöttek a dánok, mi pedig el voltunk fáradva kicsit az előző két mérkőzés után, valamint sok kiállítást is kaptunk. Ennek ellenére megpróbáltunk mindent megtenni, nagyon jó három nap volt, büszkék lehetünk magunkra, hogy ilyen közel voltunk a tornagyőzelemhez. Én úgy gondolom, hogy tudtam segíteni a csapatnak a kiállítás kivédekezésében, azonban sajnos voltak olyan helyzetek a találkozón, amikor nagyon nehéz volt védeni, és ez nem is mindig sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!