Sport

2017.08.04. 17:45

Brávik Fruzsina is ott lesz a hétfőn kezdődő vizes masters vb-n

DUNAÚJVÁROS/SZENTES Brávik Fruzsina a kortárs magyar női vízilabda egyik meghatározó alakja. Bár most Szentesen játszik és képzi a jövendő utánpótlását, azért ő mindig újvárosi pólós marad. A masters vb-re hangoló sorozatunk második része következik.

Szabó Szabolcs

- Már a kazanyi világbajnokság előtt is felmerül, hogy összeállunk mint régi játszótársak, ám akkor nem jött össze. Most Budapesten kiváló körülmények között játszhatunk, így öröm volt számomra, hogy a szervezők megkerestek, és első szóra azt mondtam: igen, én ott akarok lenni ezen a tornán - fogalmazott kérdésünkre a dunaújvárosi női vízilabda egyik ikonikus klasszisa, Brávik Fruzsina, aki most a hazai vízilabdázás egyik másik emblematikus helyén, Szentesen munkálkodik.

- Bár a következő idényben már nem akartam az élvonalban játszani, ám a Ferencváros beszállásával megváltozott a helyzet. Szükségünk lett minden játékosra. Megpróbálom magam összekapni még egy jó idényre, de az igazi kihívás számomra az, hogy a rám bízott női ifjúsági csapat jól szerepeljen a korosztályos bajnokságban. Nagyon szép emlékek kötnek Dunaújvároshoz, ott lettem igazi vízilabdás, ám most a Szentes színeit képviselem. Emellett külön öröm, hogy olyan újvárosi barátokkal játszhatom majd együtt, mint Zsámbok Lili vagy Primász Ágnes.

Brávik Fruzsina újra a régi játszótársakkal pólózhat
Fotó: duol.hu

Sajnos egyéb elfoglaltságaim miatt eddig a vizes edzéseken nem lehettem ott, pénteken csatlakoztam a kerethez. Györe Lajos irányítja a szakmai munkát, ami ez esetben inkább egy érzelmi kapcsolaton alapul. Lajos bácsival fiatalon és a felnőtt mezőnyben is számos sikert értünk el. Nem lesz ez másként most sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!