Sport

2012.06.20. 05:59

Bizonytalan jövőkép - Még nem tudják a baracsiak, hogy hol folytatják

Baracs - Az elmúlt hétvégén befejeződött Road Masters Fejér megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban a csalódást jelentő tizenkettedik helyen végzett a Baracs együttese.

Gróf András

Az elmúlt ősszel Horváth Zoltán edző irányításával  merész tervekkel vágott neki a 2011/2012-es bajnoki szezonnak  a baracsi gárda.
 
- A játékosállományunk ereje alapján az 5-8. helyet céloztuk meg az egyesület vezetésével közösen a rajtnál. Az ősszel azonban mentális és morális problémák miatt csak tizenhárom pontot szereztünk, ami a tizenharmadik helyre volt elegendő. A télen úgy ítéltük meg, hogy erősödött a keretünk. Igaz, Ivacs Gábor távozott, de érkezett a rutinos Cséza Ferenc és Kóczián Ferenc. Sajnos azonban a tavasz sem sikredett fényesre, hiszen erősen hullámzó volt a csapat teljesítménye. Csupán az utolsó három mérkőzésre kapta össze magát a társaság, amikor már veszélyes helyzetbe sodródtunk.

- Mi volt ennek az alapvető oka?
 
- Az elmúlt években, amikor eredményesen szerepeltünk, a csapategységben volt az erőnk. Ezúttal ez az egység hiányzott, egyénileg pedig nem volt, aki döntsön a kiélezett szituációkban. Elkényelmesedtek a játékosok, mindenki a másiktól várta a jó teljesítményt. Hiányzott a csapatból egy igazi gólfelelős, ez meg is látszik a góllövők rangsorában.

- Tehát egyértelmű csalódást jelent ez a helyezés?
 
- Mindenképpen, hiszen többre számítottunk. A képességek alapján sokkal több volt ebben a keretben, de az említett problémák miatt nem sikerült ezt bebizonyítani. Ennek ellenére természetesen köszönöm a vezetők támogatását.

- Miként tervezik a következő bajnoki évet?
 
- Az eredeti versenykiírás szerint biztos bentmaradók vagyunk, de a hírek szerint még kérdéses, miként alakul majd a megyei első osztály mezőnye. Elképzelhető, hogy a visszalépések miatt csak a másodosztályba nevezhetünk. Ez a bizonytalanság rányomja a bélyegét a tervezésre. Amennyiben továbbra is az első osztályban maradunk, akkor természetesen meg kívánjuk tartani az értékeinket. Ellenkező esetben elsősorban a saját utánpótlásunkban szereplőkre, illetve fiatal játékosok leigazolására építünk. Ami biztos, július közepén elkezdjük a felkészülést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!