Sport

2017.04.27. 19:00

Az álmok felé egy újabb lépcsőfok

Mezőfalva - A Dunaferr SE birkózó-szakosztálya a Dunaújvárosi Birkózósport Alapítvánnyal és a Gurics György BDSE-vel közösen vasárnap rendezte meg a DAK Kupa Közép-magyarországi diák I-II és serdülő korosztályú, kötöttfogású területi egyéni bajnokságot a mezőfalvi általános iskola tornatermében.

Horváth László

A hangulatos, sportszerű megmérettetésen ezúttal is szépszámú versenyző, tizenhét egyesületből összesen 132 fiatal állt szőnyegre. A hazai versenyzők mellett többek között Monor, Abony, Mogyoród, Tököl, Nagykőrös, a Honvéd Szondi, Cegléd, Érd, Csévharaszt, Szigliget, Dunaharaszti és a Növényi Akadémia birkózói vették fel a harcot egymással. A rendezvény megnyitójában Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke üdvözölte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, a jelenlévő ifjú sportolópalánták előtt bőven van még idő, hogy a végső célt elérjék, ami minden ilyen korú birkózó gyerek előtt lebeg, hogy felnőtt korában világversenyen, olimpián képviselje majd hazánkat. - Ehhez természetesen rengeteget kell tenni, mint ahogy ez a verseny is a sikeres sportpályafutást szolgálja - köszöntötte a tatami szélén álló versenyzőket Mátyás Gábor.

Kékben a Dunaferr versenyzője, Angyal Márk próbál kiszabadulni ellenfele szorításából
Fotó: H. L.

A rendezvényen meghívott vendégként részt vett Szőnyi János mesteredző, aki 1992-ben a barcelonai olimpiáról szövetségi kapitányként két aranyéremmel jött haza a magyar kötöttfogású birkózó-válogatottal. Szőnyi János biztosította a birkózónemzedéket, hogy a gyerekeket nevelő mesterek a maguk által megszerzett és elért tudást át tudják adni az utánpótlásnak. Reméli és tudja, hogy a befektetett munka mindig meghozza az eredményt. Végezetül Szőnyi János jó versenyzést kívánt gyerekeknek és edzőiknek egyaránt.

A vasárnapi területi kötöttfogású birkózókupán a Dunaferr és fiók szakosztályainak sportolói az alábbi eredményeket érték el.

Diák II korcsoport: 32 kg: 3. Góczán Barnabás. 35 kg: 1. Gajzer Bálint, 3. Rostás István (Gurics György BDSE), 5. Világh Ágoston. 38 kg: 3. Takács Mihály (Enying), 5. Szentpáli Zalán (Mezőfalva), 42 kg: 3. Berki Attila (Gurics György BDSE). 46 kg: 5. Takács Petra. 50 kg: 5. Győri Viviána (Mezőfalva). 69 kg: 5. Schrick Alina (Mezőfalva). 46 kg: 5. Angyal Szabolcs. 54 kg: 5. Sebestyén Fábián (Mezőfalva). 76 kg: 1. Sallai Sándor, 2. Paulusz András.

Csapatban pedig az alábbi sorrend született: 1. Ceglédi VSE, 2 Érdi Spartacus SE, 3. Sziget SC, 4. Monor SE, 5. Abonyi BC, 6. Dunaferr SE.

A rendező egyesület külön köszöni, hogy a mezőfalvi iskola helyet biztosított a versenynek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!