Sport

2009.10.27. 03:29

A szív diadala volt

Dunaújváros - Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a Dunaferr SE férfikézilabda-csapata vasárnap este, amikor hazai pályán drámai csatában legyőzte a Pestszentlőrinc együttesét.

Gallai Péter

- A harcosság, a hozzáállás volt a győzelem kulcsa, a meccs pedig élő bizonyítéka annak, hogy ez a csapat még nincsen kész. Ezért is mondtam korábban: lesznek olyan időszakok, amikor vért kell izzadni a kötelező sikerekért is. Ez egy ilyen találkozó volt, a PLER pedig bizonyította, hogy kisiklás volt az előző két veresége. Támadásban négy új játékost kell beépíteni, ezért elöl még hullámzó a teljesítményünk, és hiányzik Zubai Gábor klasszikus irányító játéka is. Az első félidőben türelmetlenek voltunk, gyorsan ellőttük a labdákat. A védekezéssel és a kapusteljesítménnyel nincsen nagy probléma, ezt a huszonegy kapott gól ismét mutatta. Annak nagyon örülök, hogy remek hangulat volt, a lelátón pedig sok gyerek, az Üstökös Kupa résztvevői is ott ültek, és látták ezt az izgalmas meccset, amelyen mind az öt dunaújvárosi nevelésű játékos jól szerepelt - kezdte értékelését Imre Vilmos.

Majd azt mondta: a drukkerek és az ellendrukkerek nézegethetik, számolgathatják a tabellát, de ezt a játékosoknak nem engedi meg:

- Az elmúlt hetek sikereivel mi is magasra tettük a mércét, de fontos, hogy ne legyen teher a fiúk vállán. A kitűzött célunk továbbra is a harmadik-hatodik hely megszerzése, annak ellenére, hogy jól kezdtük a bajnokságot. Persze elsődleges, hogy ott legyünk a a legjobb négy között. Ám csak akkor szabad nézegetni a tabellát, ha a bajnokság végjátékában leszünk. Most jól jön a két hét szünet, mert a csapat egy része félsérült , a másik pedig félbeteg . Nagy Kornél is csak injekcióval vállalta a játékot, ezért nem tud menni a válogatotthoz. Mikler lázasan védett, de mára javult az állapota, ezért ő csatlakozhat a nemzeti csapathoz. A szünet után nehéz menet következik: jön a meglepetéscsapat, a Mezőkövesd, majd az EHF Kupa meccs után megyünk Veszprémbe és fogadjuk a Szegedet. Jelenleg csak résztávnál járunk, ezért dolgozunk tovább. Az biztos: a fiataloknak sokat jelent, hogy egy ilyen éles végjátékban a pályán voltak. Ebből csak építkezhetnek, az önbizalmukat növelheti.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!