Sport

2009.11.26. 03:29

A hajrában dőlt el

Dunaújváros - A Dunaferr SE férfikézilabdázói az alapszakasz tizenkettedik fordulójában tegnap este a Pick Szeged együttesét fogadták hazai pályán.

Gallai Péter

A meccs előtt derült ki - ami a dunaújvárosiakat egyáltalán nem bosszantotta -, hogy a szegediek közül sem a csapat legjobb formájában lévő játékosa, Katzirz Dávid, sem Zvizej nem játszhatott, mert belázasodtak. A dunaújvárosi csapat az alábbi összeállításban kezdte a mérkőzést: Mikler - Szalafai, Németh, Kopco, Hajdu, Nagy, Széles, a vendégek pedig a Marjanac - Ghionea, Jonea, Zubai, Osmaics, Vadkerti, Andjelkovic, Nenadic összetételű hetessel futottak ki a kezdéshez. Remekül kezdődött a meccs, hiszen két perc után két dunaújvárosi gólt mutatott az eredményjelző, míg a vendégek nem találtak be Mikler kapujába. Sajnos, az előny elolvadt: Zubai Szabolcs egyenlített a hatodik percben (3-3). Ám pillanatok alatt újra előnyre, méghozzá háromgólos előnyre tett szert a Dunaferr (6-3). Hiába nem teljes a Pick kerete, a hibáinkat könyörtelenül kihasználták, így újra egyenlítettek (6-6). Sőt, kilenc perccel a félidő vége előtt Ghionea először vezetéshez juttatta az övéit (10-11). De a fantasztikusan játszó dunaújvárosiak az extázisban szurkoló közönség segítségével nem hagyták annyiban: Mikler halmozta a bravúrokat, a védelem sziklaszilárd volt, elöl pedig Nagy Kornél és Szalafai termelte a gólokat. Így a félidőben három találattal, 17-14-re vezetett Imre Vilmos csapata. Amennyiben még pontosabbak a dunaújvárosi befejezések, még ennél is nagyobb lehetett volna a hazaiak előnye. A második félidő elején azután tovább nőtt az előny: 19-15-re is vezetett a Dunaferr, ám a 40. percben utolérte, majd meg is előzte a Pick a hazaiakat (20-21). Sajnos a játékrész végére kidomborodott a Szeged rutinja, 34-28-ra nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!