Hulk újra megmutatná

2020.04.26. 15:30

Van, ahol nem állt meg (teljesen) az élet – Erős emberek

Bár a sportvilág egészét tekintve, tényleg olyan mintha megállt volna a Föld, az Erős emberek – szigorú biztonsági előírások mellett ugyan – de folytatják a nagy versenyek lebonyolítását, ezek egyike a jövő heti HSMA Erős Emberek OB döntője, amelyen Hrozik Gábor is részt vesz.

Morva Dávid

A koronavírus sporttal kapcsolatos következményeit már többször is próbáltuk elemezni, legutóbb éppen Szabó Szabolcs kolléga fejtette ki terjedelmes írásban a járvány sportfogadásra és a sportgazdaságra gyakorolt hatását, amelyben egyebek között kitér arra, kevés olyan esemény maradt amelyre „tétet lehet” tenni.

Ezzel az állítással távolról sem szállnék vitába, azonban az erős emberek ezekben a vészterhes időkben is folytatják a versenyzést – bár nézők nélkül, szigorú biztonsági előírásokat figyelembe véve, és csak a rangosabb viadalokat rendezik meg. Ezek egyike volt a Prémium Liga első fordulója, amelyet nemrégiben tartottak. A zárt kapus megmérettetést a mádi tűzoltó, Juhász Péter nyerte meg, azonban szépen szerepelt a dunaújvárosi Hrozik „HULK” Gábor is, aki sérülése ellenére (amit rögtön az első szám, a vikingnyomás alatt „szedett össze”) negyedik lett:

Hrozik Gábor a Prémium Liga első fordulójában

„Szép reményekkel indultam, a vikingnyomásnál azonban a bal vállam megsérült, ami visszavetette a teljesítményemet, így becsületből csináltam végig a versenyt.”

A dunaújvárosi erőművész elmondta, a sérülés okozta pihenőidő jót tett számára, mentálisan és fizikálisan is megacélozódott, ami egy HULK becenévre hallgató ember esetében nagy szó.

Az állva maradt sportág

Jelenlegi állás szerint a kialakult helyzet nagyban nem befolyásolja sportágat. Bár tény, hogy a kisebb versenyek elmaradnak, és a nagy megmérettetéseket is zárt kapuk mögött, egy időben két versenyzővel, versenyszám előtt és után fertőtlenítve tartják meg.

A felkészülés azonban nehézkesebben megy, hiszen az edzőtermek zárva vannak, így aki nem rendelkezik saját eszközökkel, az igencsak komoly nehézségekbe ütközik. A körülmények tehát senkinek sem ideálisak, de ettől még május 1-jén megrendezik a Prémium Liga második fordulóját, ami egyben a HSMA Erős Emberek ob döntője is lesz. Ezen természetesen HULK is részt vesz, amelyre saját bevallása szerint már tavaly október óta készül.

Hrozik Gábor a Prémium Liga első fordulójában

„Most speciálisan csak azokra a számokra készülök, amelyek Győrben, a döntőben is lesznek, figyelve arra, hogy ne eddzem túl magam. A kényszerpihenő után fittnek érzem magam.”

A versenyről

A nehezített felkészülésről fentebb írtunk, emellett a viadalról tudni érdemes, hogy kétnaposra tervezték és eredetileg nyolc versenyszámban indultak volna a versenyzők, azonban a maximális biztonság miatt ezt a számot hatra redukálták, így rendhagyó módon egynapos lesz a döntő.

Persze attól nem kell tartani, hogy az erőművészek nem izzadnak meg a súlyok alatt, a többi között lesz kamionhúzás és vikingnyomás is, de emellett egy kocsit is meg kell tartaniuk, cipelnek lengősúlyt, emelnek kőgolyót, ami több mint 180 kilós, valamint teljesíteni kell egy úgynevezett Conan-kört, ami így néz ki a valóságban:

A felsorolt hat számban elért összesített eredménysor alapján hirdetnek majd győztest. Hrozik Gábor, aki legutóbb éppen 10 évvel ezelőtt tudott az ország legerősebbje lenni, ezúttal ismét szeretne a legjobb lenni:

„Biztosan különös lesz dopping, azaz a nézők nélkül megvívni egy döntőt, de bizakodó vagyok. A sérülésemet úgy érzem, magam mögött hagytam, ez idő alatt pedig mentálisan is sikerült felkészülnöm. Jó lenne 10 év után ismét a legjobb lenni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!