Sport

2017.06.21. 18:30

Harmincadik diákolimpia

DEBRECEN - 30. alkalommal rendezik meg a Diákolimpia küzdelmeit. Az évforduló alkalmából a Magyar Diáksport Szövetség június 21-24. között hat sportágat (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, atlétika, úszás) összevonva bonyolítja le az országos fesztivált.

Gróf András

A 4. korcsoportos röplabdázó fiúk mezőnyében pályára lép a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola együttese. A csapat tagjai szinte mindannyian a Dunaferr Sportegyesület Röplabda Szakosztályának igazolt sportolói. Az újvárosiakat meglepetésként értre az indulás lehetősége, mivel az országos elődöntőben a második helyen végeztek, vasárnap azonban hívták őket a Magyar Diáksport Szövetségtől, miszerint mégiscsak résztvevői a nyolcas döntőnek, mivel egy csapat visszalépett. A csapat edzője, Szücs Ákos természetesen örül a lehetőségnek: - Hirtelen jött, de érezhettünk valamit, mert nem hagytuk abba az edzéseket, a korosztályos válogatott programja már a hónap végén kezdődik. Az eredményt illetően, szeretnénk az 1-4. helyen végezni.

A újvárosiak ellenfelei lesznek: Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola és Sukorói Tagiskola, Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, Egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet, Kaposvári Általános Iskola, Sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!