Sport

2017.06.25. 18:20

Egy szál legény - Szeretjük a zumbát, mert jó eredményeket hoz

DUNAÚJVÁROS - Szerecz Róbertnek a legutóbbi "Élet - Stílus" napon minden mozdulatából sütött, hogy nem tud kinőni a színpad világából.

Balogh Tamás

"Belenőttem, hiszen kilencéves koromtól táncolok, és végem lenne, ha nem folytathatnám. A mostani korszakomban a zumbával foglalkozom, amivel a fitnesz világhoz csatlakoztam. Ez a szakág az aerobikhoz képest táncosabb lehetőségeket nyújt az ezt gyakorlóknak.

A zumbatörténelem szerint Alberto Perez, a stílus létrehozója latin táncos volt, és egy alkalommal a merenge a salsa és a cha-cha-cha lépéseire kezdett dolgozni. Az ötlet bevált. Ma is, itt is szeretjük, mert jó eredményeket hoz. Van egy könnyen megtanulható koreográfiája, mellette fitneszelemeket tartalmaz, amiket minden zenére alkalmazhatunk."

 

Ezek a mozgásformák vajon kizárólag hölgyek számára íródtak? - tettük fel a merész kérdést.

Magyarországon főleg Budapesten aktivizálják ezekben magukat a férfiak. Itt Dunaújvárosban elvétve akadnak rá jelentkezők a fiúk közül, esetleg a strong programokat vállalják be. A Mozgás Maraton programunkon főleg a különböző csoportok igazolt versenyzői vesznek részt, a többiek valószínűleg később csatlakoznak hozzánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!