Sport

2017.06.26. 16:40

Selmeci Levente az ifjúsági úszó Európa-bajnokságon szerepel

Selmeci Levente, a Dunaferr SE tizenhét éves úszója áprilisban remek eredményt ért el a középiskolások világbajnokságán Budapesten. Minden színű éremből, aranyból, ezüstből és bronzból szerzett egy érmet. Most pedig már az ifjúsági Európa-bajnokságra készül, amelyet Izraelben Netanya városban rendeznek meg szerdától.

Jankó Árpád

Edzőjének, Kovács Józsefnek épp Leventével kapcsolatosan régi emlékek is eszébe jutnak.

- Emlékezetes, hogy Varga Dóra volt az első tanítványom, aki ifjúsági Európa-bajnokságra jutott, és most 32 év után ismét van egy tanítványom, Levente, aki egyéni számban képes ilyen teljesítményre. Két számban indul: 200 és 400 vegyesen. Az előbbiben van nagyobb sansza. De azt is tudni kell, hogy a tizenhét éves Levente egy esztendővel fiatalabb társainál, tehát ha akarjuk, ezt a kontinensbajnokságot tanulmányi útnak is vehetjük. Mondhatjuk, hogy most az időeredményeket kell nekünk nagyon is figyelni. Ahogy azt már egy párszor elmondtam: itt nincs értelme mellébeszélni. Itt a stopper az úr. 200 vegyesen várom a középdöntőbe Leventét, de csak akkor, ha a másik két magyar riválisa közül egyet megelőz. A 400 vegyesnél a másik két magyar nagyon erős. De egyébként Levente nagyon céltudatos versenyző. Sportcsaládból származik, hét éve foglalkozom vele, nagyon jól ismerem - mondta a tréner.

Ami a programot illeti: a válogatott vasárnap indult Izraelbe, a dunaújvárosi fiú számára csütörtökön a 200 méter vegyes, vasárnap pedig a 400 méter vegyes van a műsorban.

Az indulás előtt készített interjú során Levente nagy nehezen elszakadt a tinédzser lánykáktól (akiknek van ízlésük), és a srác máris a rendelkezésünkre állt. Jó hírrel kezdte a beszélgetést.

- Úgy érzem, nagyon jó formába lendültem. Józsi bácsival nagyon belehúztunk az utolsó két hétben. De a megerőltető edzések szükségesek a formába hozáshoz, ezt nem lehet elcsalni. Most az utolsó napokban már csak finomítottunk. Gyakoroltuk a rajtokat, a fordulásokat. És ezekre nagyon oda kell figyelni. Szeretnék a döntőbe jutni az Európa-bajnokságon. S ha az sikerül, akkor már a fináléban minden lehetséges. A riválisok egy évvel idősebbek nálam, tehát nagyobb a tapasztalatuk, de véleményem szerint akarattal verhetőek. És nekem ez a célom. Azt mondják rólam, hogy céltudatos vagyok, hát egy 2:03,00 idő ideális lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!