Sport

2017.04.17. 18:50

Megszerzett állampolgárság - Dansereau ott lehet a világbajnokságon

Dunaújváros- Nincs már semmilyen akadálya annak, hogy a DAB jégkorongozója, az immár magyar állampolgársággal is rendelkező Keegan Dansereau ott legyen a magyar válogatottal a világbajnokságon.

Gallai Péter

Az Acélbikák kanadai születésű ponterős játékosa a múlt héten csütörtökön tette le az állampolgársági esküt Budapesten, így már csak Rich Chernomaz szövetségi kapitányon múlik, hogy a svédek és a finnek - ahol a magyar csapat legjobbjának választották - elleni felkészülési meccseken már pályára lépő Keegan Dansereau ott lesz-e a világbajnoki csapatban.

A válogatott ma 19 órától Szlovénia ellen zárja a felkészülési meccsek sorozatát. A kijevi divízió I/A-s világbajnokságon pedig április 22-én a házigazda Ukrajna ellen kezdjük a küzdelmeket.

Imre Lajos, a válogatott csapatvezetője és Keegan Dansereau az ünnepélyes eskütétel után Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

Szintén a DAB-hoz kapcsolódó hír, hogy további egy évig az Acélbikák csapatát erősíti Villem-Henrik Koitmaa. A huszonhat éves észt válogatott hálóőr a 2016/2017-es szezon közben, októberben szerződött az Dunaújvárosi Acélbikák együtteséhez, ahol a MOL Ligában kilenc alkalommal kapott lehetőséget, s hajszál híján kilencven százalékos védési hatékonysággal zárt, a Magyar Kupában pedig két találkozón őrizte a csapat ketrecét, s itt kilencvenkét százalékos védési mutatót ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!